fbpx

על נגיעות, הערות וגבולות‎

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים,

השבוע, ירון לונדון החליט לספר בשידור חי על מקרה משונה שהיה לו במעלית: גברת שהוא אינו מכיר הניחה את ידה על כרסו ואמרה "לונדון, מה זה? מה זה?" והוא בתגובה נגע לה בשד והעיר "שגם זה לא מה שהיה פעם". הרשת גועשת. נשים וגברים מביעים את דעתם על המקרה עצמו, שהיה או לא היה במעלית לפני שנים, ועל עצם סיפור המקרה היום, בתוכנית החדשה שלו עם השותפה החדשה והיפה שלו. אני מניחה שלכל מי שקורא שורות אלה יש דעה ועמדה והיא מקובלת עלי.

מה בעצם היה פה? לדעתי, לונדון חש עלבון צורב על קביעתה שהוא שמן (מסתבר, שזה שמשהו עובדתית נכון, לא מקטין את עוצמת הפגיעה). המוח הקטן הבראשיתי שלו נכנס למוד "הילחם או ברח" Fight or Flight וכיוון שהיה "כלוא" איתה במעלית ולא יכול היה לברוח – הוא תקף בלהעליב אותה עם נגיעה בחזה. בשברירי השניות בהן קרה האירוע, לונדון הגיב באופן שנראה לו אז כנראה "מידתי וסביר" בבחינת "שד תחת כרס"… יתרה מכך, הוא כנראה, היה בסה"כ די מרוצה מעצמו ולכן סיפר את הסיפור מספר פעמים ושוב בשידור הזה.

אגב, אי הנוחות שלו מנגיעת האישה במעלית לא מנעה ממנו לגעת בטבעיות לגאולה אבן-סער בשיפולי בטנה כדי להדגים בדיוק היכן הוא נפגע (וגם ניכר שגאולה לא התרגשה מכך במיוחד).

עד כאן תיאור המקרה. עכשיו, קבלו בבקשה את התרגום שלי בגוף הסרט למה עבר לו בראש ובלב ברגע שנגעה בו האישה הזרה (שנראתה לו בהתחלה אולי אף אטרקטיבית): "נגעת לי בכרס וציינת שאני שמן!? זה נכון אבל את בעצם אמרת לי שאני זללן ועצלן; אמרת לי שאין לי כוח רצון; שאני לא חזק ולא גברי… ולמרות כל שנותיי כאיש תקשורת מוכר (את יודעת מי אני ומה שמי) ולמרות שאני אינטלקטואל וחכם (בוודאי בעיני עצמי) – אמרת לי שאני טיפש וחלש אופי, לא סקסי ולא מושך אלא שמן, זקן ורופס. גברתי, נגעת לי בגוף בדרך שאינה מינית ופתיינית – אלא מעליבה (כי לקרוא לאדם "שמן" זאת בעצם קללה), ועל זה את צריכה לשלם כי זה מאוד-מאוד פגע בי".

אל תטעו. התגובה שלו הייתה בעיני טיפשית ורעה. לו היה לוקח עוד חצי דקה לחשוב אם בכלל להגיב, היה יכול להכאיב לה -אפילו יותר- עם הערה צינית ללא מגע יד אדם.

חברים, העלבת שמנים אינה רק נחלתן של נשים זרות במעלית. ממש לא! כל מי שמכיר אותנו מרשה לעצמו להעיר הערות על הגוף, ההיקפים ועל המשקל. המילים באות אחרי המבטים ולפני הנגיעות. מי שמעיר אינו כליל השלמות, אבל יש לו דעה והוא חייב להביע אותה. "מעליבים" או מנדבים "ביקורת בונה" כשמישהו עולה במשקל ו- "מחמיאים" כשמישהו יורד במשקל. זאת טרפה וזאת נבלה. אני זוכרת את חברתי העיתונאית מיכל מירון-שקד ז"ל, שהתמוגגה מכל מחמאה שקיבלה על איך היא יורדת נפלא במשקל כשהייתה כבר בשלבים המתקדמים של מחלת הסרטן בלבלב שלה… "תני לי ליהנות מזה" היא נזפה בי כשהצעתי לספר למחמיאה את סיבת הרזון, "היא כבר תאכל לעצמה את הלב אח"כ…".

חברתי העיתונאית מיכל מירון-שקד ז"ל

די! חייבים להפסיק את זה! בוודאי את הנגיעות וגם את המילים – גם למרזים וגם למשמינים. כל אחד שתפגשו נמצא בדרמה של חייו ואם לא נתבקשתם במפורש לתת עיצה –  אני מציעה לכם לשתוק! (ואם לגעת אז רק לתת חיבוק בהסכמה עם חיוך).

אנו חיים בסביבה עוינת מבחינת אוכל משמין ומחליא; יש שפע שאנו לא יודעים איך להתמודד איתו. חלקנו מכורים לאוכל שמיוצר ומשווק באריזות מפתות וקמפיינים מבריקים. המידע וההנחיות שקיבלנו במשך שנים היו פשוט שגויים. פירמידת המזון היא אסון! היא נכתבה במשרד החקלאות האמריקאי (לא משרד הבריאות!) כדי לעודד מכירה של תוצרת שדות החיטה, התירס והסויה האין סופיים. ההנחיות לאכול הרבה פחמימות ומעט שומנים הן תולדה של קשרי הון שילטון ומזון בפוליטיקה האמריקאית. מי שהרוויחו מכך מליארדים הן חברות התרופות והמזון ואין להם שום כוונה לתת למניות שלהם לצנוח בבורסה…

אם אתם רוצים להבריא את הגוף שלכם – לאו דווקא לרדת במשקל (שאולי גם יירד בעקבות המהלך – אך זאת אינה המטרה) אני מציעה לכם לחקור וללמוד: לצאת מהפירמידה ובעיקר, חפשו מה עושה לכם טוב ומה לא? איזה אוכל משאיר אתכם כבדים, עייפים ורעבים ומה תורם לכם לאנרגיה טובה ובריאות? אם אתם מודדים לעצמכם סוכר – בידקו מה מקפיץ לכם את הסוכר ומה משאיר אתכם יציבים? מניסיוני האישי עם מטופלים, ומהמחקרים הרבים בעולם אני מאמינה שתזונה דלת פחמימות היא דרך ששווה ללכת בה.

רוצים לשמוע עוד? 

אני ממליצה לכם שכבר היום תכנסו לקורס הדיגיטלי שלי – תבינו למה ומה צריך לעשות כדי לחיות בצורה בריאה יותר.

קחו לעצמכם חודש (בשלב הראשון) ותראו איך אתם מרגישים? וכשתרגישו נפלא תמשיכו עוד חודשיים ותראו מה חדש עם הבדיקות דם שלכם? ואז תחליטו לעצמכם מה עושה אתכם בריאים.

קבלו טעימה קטנה מהקורס:

אם גם אתם רוצים לאזן מדדי סוכר, או להפחית פחמימות – מוזמנים להיכנס לקישור הזה.

תבשיל שעועית ירוקה ופטריות

תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה. ההכנה מהירה, והתוצאה טעימה מאוד. אפשר להכין ולהגיש אותה חמה בחורף אבל בימים חמים כדאי להכין את המנה מראש ולהגיש אותה קרה או בטמפרטורת החדר.

בתאבון!

לקורס הדיגיטלי שלי
יסודות התזונה המבריאה
כבר נרשמתם?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד

1+1
על הקורס הדיגיטלי

בתוקף עד 31.7
קנו את הקורס ותקבלו שם משתמש נוסף עלינו!

דילוג לתוכן