טיפים לבניית תפריט ארוחת חג
כולל תפריט לדוגמא ומתכוני חג
שלום חברים וחג שמח!
אני מאמינה שגם בארוחות יום-יומיות וגם בחג עדיף להגיש מספר מצומצם של מנות איכותיות, טעימות ומשביעות ולא להיסחף בהכנות של מגוון גדול מדי בכמויות גדולות מדי. עודף העמלנות והטירחה מתישים את המארחים (וגם את האורחים שלנו) ומכניסים לארוחות החג לחץ מיותר לטעום “גם מזה וגם מזה” וכמובן “לסיים הכל מהצלחת”… ולקום “מפוצצים”.
נשמע לכם מוכר? אני מזמינה אתכם לחגוג השנה אחרת! בואו נחסוך עבודה, כסף, מתחים, קלוריות ופחמימות מיותרות כי אין סיבה לקום משולחן החג “מפוצצים”. גם אם יש למשפחה שלכם מטעמים אהובים של פסח, אפשר “לפזר” אותם במשך החג כולו ולא לדחוס הכל לארוחת חג אחת.
כדאי מאוד:
- לתכנן מראש את מהלך הארוחות בערב החג, בחג עצמו ובימי חול המועד. בהתאם לתכנון לעשות קניות מדויקות ולבשל לפי התוכנית.
- חלק מהמנות אפשר להכין מראש ולשמור בקירור, אחרות צריך להכין בסמוך לארוחה. טוב להביא נושא זה בחשבון בתכנון הארוחות, כדי שלא להילחץ ממש לפני הארוחה.
- לבקש ולקבל עזרה בהכנות, בהגשה וב"חיסול" מבני משפחה ואורחים.
- לצמצם את התפריט של ארוחות חג ושבת, כי באמת לא צריך להגזים
- "להפיק" אירוע שכולל גם שיחה נעימה, שירה או משחקים מעבר לאוכל. כדאי לצלם את האוכל ואת האנשים – למזכרת נעימה.
- לצאת לטיול קטן אחרי כל ארוחה – הליכה עוזרת בעיכול ועדיפה על הדחת כלים או רביצה מול הטלוויזיה.
- להקפיד שיחלפו לפחות 12 שעות מהארוחה האחרונה בערב ועד ארוחת הבוקר למחרת (ואם קמים בבוקר לא רעבים – אפשר להסתפק בשתיה של כוס תה או קפה ולאכול רק בעוד כמה שעות כשבאמת נהיה רעבים).
- חשוב ! גם התפריט המוצע בהמשך הוא תפריט עמוס מאוד, אפשר לצמצם אותו בקלות וליהנות מארוחה קלילה יותר.
תפריט לדוגמא
מתכונים מומלצים מפורטים בהמשך
-
מנה ראשונה
מרק או דג או כבד או סלטים (עד שתי מנות ראשונות)
-
מנה עיקרית
בשר או עוף או דג (עד שתי מנות עיקריות)
-
תוספות
שנים-שלושה סלטים מבוססי ירקות חיים, מנה אחת או שתיים של ירק מבושל, ותוספת אחת ירק עמילני - בטטה, תפוח-אדמה או ירקות שורש (וגם לא חובה)
-
קינוח (לא חובה)
פרי או מאפה קטן או ממתק קטן, קפה או תה.
ראשונות
עיקריות
קדרת העוף החגיגית הזאת, מתאימה לכל ארוחות החג כי היא טעימה ומאוד מרשימה. אותי משמח במיוחד לדעת שאפשר גם להגיש את העוף למחרת – כשהוא קר או אחרי עוד חימום קליל.
תוספות
קינוחים
רוב מתכוני החרוסת כוללים מחית תמרים, סילאן או בננות כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט. אבל יש גם מתכונים אחרים: לפניכם החרוסת המסורתית של יהדות חברון והיא חמצמצה וטעימה מאוד, אפשר גם להגיש אותה כאחד הסלטים או הקינוח בארוחה.
אני מאחלת לכם חג שמח!
שהחג יעבור באושר ושמחה, בקלילות ושתצליחו לעמוד ביעדים שלכם!
שלכם,
תמי.
הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה
קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.
לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול
החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים.
האורחים עליכם - התוכן עלי
השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות
צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים
הכל נמכר בשני גדלים נוחים לשימוש יום-יומי:
מכלים של 16oz זוגיים - במחיר 50 ש"ח
מכלים של 8oz אישיים - במחיר 25 ש"ח
איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת 35 ש"ח
למידע נוסף והזמנות לחצו כאן