לביבות הקסם וסופגניות הפלא - כי יש נסים!‎

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים וחנוכה שמח!!

השנה תוכלו לארח עם לביבות וסופגניות – ללא גלוטן ועם מתכונים (יחסית) דלי פחמימה! 

תוציאו מהבויעדם את מסחטת המיצים מפירות קשים וירקות! כן, זאת שהכנתם בה פעמיים מיץ "תפו-גזר" והתייאשתם מתוכנית "ניקוי הרעלים" שלכם. שימו אותו על השיש  כי המכשיר המופלא הזה ישנה את האופן בו תכינו לביבות לעולם!

כל מי שאי פעם הכין לביבות תפוחי אדמה (או בטטות) יודע שאחרי שמגררים אותם – חייבים לסחוט אותם טוב-טוב (ושוב טוב-טוב), כי תפוחי האדמה מלאים במים. ולמה סוחטים? סוחטים כדי שהלביבות לא יתפרקו בעת הטיגון וגם מוסיפים להם קמח כדי "שיתפוס". ובכל זאת  – תמיד הבלילה של הלביבות מימית והטיגון כרוך באלף ניתוזים בגלל תכולת המים הגבוהה. 

אז זהו! יש פתרון קסם – מסחטת המיצים שלכם. המסחטות הטובות מצליחות להפריד היטב את המיץ מה"פולפה" – החלק היבש של הפירות והירקות, שאנו סוחטים. בדרך כלל אנחנו שותים את המיץ (גזר, תפוחים, סלק וכו) ואת ה"פולפה" זורקים (או ממחזרים לעוגות בחושות וכו'). הפעם נעשה את פעולת הסחיטה אבל נשמור דווקא את ה"פולפה" ונפרד מהמיץ (או שנצרף אותו למרק שנכין בסמוך).

אתם מוזמנים לראות איך אלעד זהר ואני הכנו באולפן את ה"בלילה". בפינה שלי בתוכנית "פותחים יום" ברשת 13 – טיפה חרגתי מהמתכון שבהמשך ואתם מוזמנים לגוון את הלביבות עם קישואים, ארטישוק ירושלמי, בצל, שום ועוד ירקות לפי טעמכם.

נגן וידאו

כשהכנתי את המתכון פעם שניה לצורך הצילום, מדדתי 2 כוסות (!!) של מים שנסחטו מקילו אחד של תפוחי אדמה, כלומר כמחצית מהמשקל של תפוחי האדמה הוא המים. אני באופן עקרוני מעדיפה להכין את המתכון עם בטטות וגם בהן יש המון מים. 

(אגב, מהנוזלים שמתקבלים אפשר להכין יופי של מרק ירקות).

חשוב: אין בלביבות תוספת של קמח, ולכן הן מתאימות גם למי שנמנעים מגלוטן.

במתכון הפעם אני מראה שלב אחר שלב בצילומים.

לביבות הקסם וסופגניות הפלא - כי יש נסים!‎​
המתכון כאן לרשותכם, ואפילו אני מצרפת שוב את המתכון של הסופגניות ללא גלוטן:

אחרי שקראת עוד משהו על תזונה מבריאה...
נשאלת השאלה "מה איתך"?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן