תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

לביבות הקסם

לביבות קסם של תמי סירקיס

חברים, תוציאו מהבויעדם את מסחטת המיצים מפירות קשים וירקות – זאת שהכנתם בה פעמיים תפו-גזר והתייאשתם מתוכנית "ניקוי הרעלים" שלכם, כי המכשיר המופלא הזה ישנה את האופן בו תכינו לביבות לעולם!

כל מי שאי פעם הכין לביבות תפוחי אדמה יודע שאחרי שמגררים אותם – חייבים לסחוט אותם טוב-טוב, כי תפוחי האדמה מלאים במים. סוחטים כדי שהלביבות לא יתפרקו בעת הטיגון וגם מוסיפים להם קמח כדי "שיתפוס". ובכל זאת  – תמיד הבלילה של הלביבות מימית והטיגון כרוך באלף ניתוזים בגלל תכולת המים הגבוהה. אז זהו! יש פתרון קסם – מסחטת המיצים שלכם. המסחטות הטובות מצליחות להפריד היטב את המיץ מה"פולפה" – החלק היבש של הפירות והירקות, שאנו סוחטים. בדרך כלל אנחנו שותים את המיץ (גזר, תפוחים, סלק וכו) ואת ה"פולפה" זורקים (או ממחזרים לעוגות בחושות וכו'). הפעם נעשה את פעולת הסחיטה אבל נשמור דווקא את ה"פולפה" ונפרד מהמיץ (או שנצרף אותו למרק שנכין בסמוך).

.

כשהכנתי את המתכון הפעם שוב לצורך הצילום, מדדתי 2 כוסות (!!) של מים שנסחטו מקילו אחד של תפוחי אדמה, כלומר כמחצית מהמשקל של תפוחי האדמה הוא המים.

.

אני מציעה להכין את לביבות תפוחי האדמה עם שילוב של גזר ובצל, לקבל לביבות בצבע כתום יפה וטעם עדין של בצל. אפשר, כמובן, לעשות שינויים קלים ביחסי הירקות, לפי הטעם.

.

חשוב: אין בלביבות תוספת של קמח, ולכן הן מתאימות גם למי שנמנעים מגלוטן.

המתכון לפניכם מוצג שלב אחרי שלב בצילומים

מצרכים

להכנת כ30 לביבות

1/2 קילו גזר

1 קילו תפוחי אדמה או בטטות

1/2 קילו בצל סגול

4 ביצים

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון רדוד (לא שמן זית- מומלץ שמן קוקוס)

להגשה:

רסק תפוחים, שמנת חמוצה, פלפל אדם חתוך לקוביות

הוראות הכנה

1. מקלפים את הירקות ושוקלים שוב לוודא שיש מספיק – צריך שיהיה סה"כ כ-2 קילו ירקות.

לביבות קסם- שלב 12. במכונה חשמלית לסחיטת פירות קשים וירקות סוחטים תחילה את הגזרים. מעבירים את רסק הגזר (ה"פולפה") לקערה ושותים את המיץ לבריאות.

לביבות קסם- שלב 2
3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות וסוחטים אותן במסחטה. בזמן הסחיטה אוספים את ה"מיץ" לכלי. אפשר לעשות בו שימוש נוסף במרק או פשוט לשפוך אותו. מעבירים את המחית היבשה לקערה עם הגזר.

לביבות קסם- שלב 3

4. באותו האופן סוחטים את הבצל. מעבירים לקערה.

לביבות קסם- שלב 4
5. מוסיפים לקערה 4 ביצים, מלח ופלפל שחור. מערבבים יחד לעיסה אחידה.

לביבות קסם- שלב 5

6. מחממים שמן רדוד במחבת עם שוליים מוגבהים. מכינים בידיים כדורים בגדול דומה ופוחסים אותם לצורת לביבה. מסדרים את הלביבות במחבת ומטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים של כל לביבה. מומלץ לטגן על חום בינוני כדי שהלביבות לא יישרפו מהר.

לביבות קסם- שלב 6

7. מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר לספיגת עודפי השמן.

לביבות קסם- שלב 7

8. מגישים את הלביבות חמות עם רסק תפוחים, או עם שמנת חמוצה וקישוט של ירק צבעוני – במקרה הזה פלפל אדום.

לביבות קסם- שלב 8

גיוון:

אפשר להכין באותו האופן לביבות מתוקות כך: מוותרים על כל הבצל או על חלקו בהכנת הלביבות; ובמקום מלח ופלפל שחור מוסיפים כמה כפות של סוכר, לפי הטעם. מגישים עם אבקת סוכר מעל, ריבות מגוונות, רסק תפוחים ושמנת חמוצה – הכל לפי הטעם ולפי המסורת.

 

אתם מוזמנים להגיב, לשתף וספר איך יצא לכם.

 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

הרשמו לניוזלטר

קבלו עדכונים ראשונים

אהבתם את המתכון?
רוצים להיות הראשונים
לדעת מתי מתכון חדש עולה לאוויר?
כל מה שצריך לעשות הוא להירשם לניוזלטר!
לחצו כאן

אייקון הנחה

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

חוג בית \ סדנת בישול \ הרצאה במתכונת של עד 30 משתתפים בהטבה ל-10 המזמינים הראשונים. האורחים עליכם, הבידור עליי!
לחצו כאן

אייקון הנחה

קבוצה לתזונה מבריאה

הטבה מיוחדת בהצטרפות לקבוצה דיגיטלית לתזונה מבריאה, כולל ליווי אישי של תזונאית ומפגשים קבוצתיים קבועים איתי. הכל בצורה נוחה מול המחשב האישי שלכם!
לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן