fbpx

חדשות מרגשות מאוסטרליה ושי לחג שמח‎

תמונה של תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים 

הכנתי לכם בהמשך מקבץ שני, טעים וצבעוני של מתכונים וסרטונים לארוחות החג שלכם: ללא גלוטן, דלות פחמימות, עשירות בטעמים ומזון מבריא.

אבל לפני זה, אני מתרגשת לשתף אתכם בחדשות נפלאות: הממשלה באוסטרליה שוקלת לשנות את המלצות התזונה לטיפול בחולי סוכרת – לתזונה דלת פחמימות. יתרה מכך, ההנחיות החדשות גם יגדירו יעד חדש – לא רק ׳ניהול׳ המחלה, אלא ממש ׳ריפוי׳ ! 

בשנים האחרונות, יש שפע של מחקרים חדשים ומקרים לדוגמה המציגים את היתרונות של תזונה דלת פחמימות כשמדובר בהתמודדות עם סוכרת סוג1, סוג2 וטרום סוכרת. נכון, מספר הרופאים והתזונאים (בעולם וגם בארץ), שמשלבים הנחיות תזונתיות דלות פחמימה עם התרופות והזריקות, גדל. אבל הנחיות התזונה הלאומיות הרשמיות – בארץ ובעולם – נמצאות בפיגור הרחק מאחור. נכון להיום, באופן רשמי, עדיין ממליצים לחולי סוכרת סוג1, סוג2 וטרום סוכרת לאכול לחם קל, קטניות, פירות וירקות עמילניים; לשתות משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ולהימנע משומן רווי. את הקפיצות הקבועות ברמות הגלוקוז בדם מציעים לחולים לאזן בעזרת תרופות והזרקות. אסטרטגיה זאת מוגדרת כ-“ניהול” המחלה ואין לה כוונה או יעד להגיע ל”ריפוי” או “הפוגה” של המחלה. “סוכרת” מוגדרת כמחלה כרונית חשוכת מרפא שבה מצב החולה רק יילך ויחמיר.

מחוקקים באוסטרליה, לעומת זאת, נמצאים על סף פריצת דרך גדולה בהתמודדות עם מגפת הסוכרת שלהם. הפרלמנט האוסטרלי גיבש לאחרונה דו”ח המדגיש את החשיבות של סיוע לחולי סוכרת סוג2 לפעול לקראת הפוגה מוחלטת – ריפוי – לא רק ניהול. השיטה? הנחיות תזונה ברורות לעבור לתזונה דלת-פחמימות ככלי יעיל לעצור את התדרדרות הסוכרת ואף “לרפא” את החולה.

ה”ריפוי” מהסוכרת בא לידי ביטוי על ידי הורדת המדדים של הגלוקוז בדם, ההמוגלובין המסוכרר A1c ואת הטריגליצרידים בדם. תוצאות אחרות כמו ירידה במשקל, צמצום היקפים, תחושה כללית טובה יותר הם בבחינת “בונוסים” ותוצאות לווי של הריפוי.

לקריאת המאמר כולו לחץ כאן

עכשיו השאלה היא מה אתם עושים היום?

האם אתם תמתינו, “תדפדפו” את העניין ותמתינו עד:

  • אחרי הבחירות…
  • ושימנו שר בריאות…
  • ותתכנס הוועדה…
  • שתבחר תת-ועדה…
  • שתשמע את טיעוני חברות המזון…
  • שתשקול את טיעוני חברות התרופות…
  • שתצא לפגרת קיץ 2021…
  • שתתכנס אחרי החגים ב 2023…

או שכבר היום תכנסו לקורס הדיגיטלי שלי – תבינו למה ומה צריך לעשות כדי לחיות דל פחמימה עם תזונה מבריאה ותצאו לדרך שלכם מיד.

קחו לעצמכם חודש (בשלב הראשון) ותראו איך אתם מרגישים? וכשתרגישו נפלא תמשיכו עוד חודשיים ותראו מה חדש עם הבדיקות דם שלכם? ואז תחליטו לעצמכם מה עושה אתכם בריאים.

קבלו טעימה קטנה מהקורס:

אם גם אתם רוצים לאזן מדדי סוכר, או להפחית פחמימות – מוזמנים להיכנס לקישור הזה.

קבלו מקבץ מתכונים לחג – אשמח לשמוע מה הכי הצליח לכם ומה תמשיכו להכין גם אחרי החג!

פיצות אישיות מבצק גבינה

לפני כמה חודשים אירחתי בפינה שלי בתוכנית פותחים יום ברשת 13 – את גולדי אלישר. גולדי היא חולת סוכרת סוג1 ומומחית למתכונים דלי פחמימה. הכנו ביחד פיצות אישיות מבצק גבינה ושקדים – שיכולות להתאים גם לשולחן החג שלכם.

סלט סלק רוקפור ואגוזים

אני ממליצה לכם לנסות בחג סלט סלק מבושל עם תוספות פריכות של אגוזים וחריפות של גבינת רוקפור. שילוב הטעמים, המרקמים והצבעים עושה “נעים” בפה ושמח בעיניים.  אני משתמשת בסלק מבושל שנמכר באריזות ואקום ובכך חוסכת לעצמי המון זמן וטרחה.  

סלט בסגנון ניסואז

ולמי שלא רוצה לאכול עוד מוצר חלב אחד בחודשים הקרובים: הנה עוד סלט נפלא שטוב שיעמוד על מזנון של החג שלכם. המנה היא בעצם ארוחה שלמה בצלחת הגשה: טעימה וקלה עם מינימום הכנות לפני וניקיונות אחרי. בסלט יש ירקות טריים, ירקות מבושלים ומנת חלבון טובה של ביצה וטונה (ללא מוצרי חלב). אגב, אני מקפידה לקרוא למנה סלט ׳בסגנון׳ ניסואז כי הרשיתי לעצמי להתרחק קצת מהמתכונים הקלאסיים, אבל, לדעתי התוצאה טעימה מאוד ומתאימה לטעם הישראלי.

גלידת פירות יער

אני מאמינה שהתזונה שלנו צריכה לא רק להבריא אותנו אלא גם לשמח אותנו בה בעת. לכן, קבלו קינוח אלגנטי וטעים – משהו בין מוס לגלידה (תלוי בכם אם תחליטו להקפיא או לשמור במקרר). השימוש בפירות יער מוקפאים קל ונוח ותוכלו לגוון את סוג הפירות לפי הטעם וההעדפה שלכם. הפירות הם מקור נהדר לנוגדי חימצון והם באופן טבעי דלים בסוכר.

 

בתאבון! חג שמח!

לקורס הדיגיטלי שלי
יסודות התזונה המבריאה
כבר נרשמתם?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן