הסיפור האישי מאוד שלי

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים וגמר חתימה טובה,
זוכרים שהצעתי לכם לפני שבוע מתנות שוות לחגים? 500 ש"ח הנחה על הרצאה ו-350 ש"ח הנחה על סדרת אימונים אישיים? אז תדעו שהתגובות היו נפלאות ו"אחרי החגים" אני אהיה מאוד עסוקה. ההצעה נשארת בתוקף לעוד כמה ימים ואם אתם כבר מרגישים "בשלים" לעשות בחיים שלכם שינוי שאני יכולה להוביל – אנא אל תהססו – השאירו פרטים ונדבר!

הפעם אני רוצה לספר לכם סיפור מאוד אישי, לפרוק מהלב ולשתף. לפני שבע שנים התפרנסתי  בעיקר מהרצאות מצחיקות ומופעי סטנד-אפ קולינאריים. תדעו שלהצחיק קהל זאת משימה מאתגרת מאוד, ולרוב הצלחתי לא רע בכלל. "עשרת הדברות לאירוח שפוי" היה  מופע הדגל שלי ואתו רצתי מקצה הארץ עד קצה – ספריות, חוגי בית, חדרי מורים ואירועי חברה. כמו להרבה מרצים ואנשי בידור – רוב העבודות היו בלילה, ואז הייתי צריכה להיות בשיא האנרגיות שלי ולהתפוצץ על הבמה כל לילה מחדש. מצאתי את עצמי עם שעון פנימי הפוך: מפוצצת באדרנלין בלילה ומחוקה במהלך היום. בעיה.

גם היום, ממש לפני סדנאות, הופעות והרצאות אני לא מסוגלת לאכול, אבל אחרי אני רעבה. היום אני כבר יודעת איך להתארגן נכון עם אוכל אבל לפני שבע שנים, הנסיעות הבייתה היו אסון – קוקטייל קשה של עייפות פלוס הצפה של אדרנלין. הנסיעות לבד (בחושך…) הבייתה כללו "רעש-ראש" ומחשבות קבועות על אוכל ושתיה. התנהל מדי לילה, משא ומתן עצמי ארוך איפה לעצור בדרך ומה לקנות. 

 
כמו נהג משאית ותיק – אני מכירה את רוב תחנות הדלק שפתוחות בלילה ברדיוס של 100 קילומטר מהבית שלי. יודעת איפה מכינים כוס קפה הגון ואיפה שורפים את החלב. וכשעוצרים לקפה ורוצים עוד "פוש" קטן – היד נשלחת לערימת החטיפים שליד הקופה ("3בעשר? אווהוו ממש מציאה!! – תביא שש"). לבושתי ידעתי איפה מתחילים למכור ג'חנון של שבת כבר בחמישי בלילה ואיפה יש בורקס חם כל הלילה…
ביום כיפור לפני שבע שנים, בפוסט עם נימה משועשעת תחת הכותרת "נוט לעצמי" ביקשתי ממני סליחה על הבחירות הלא כל כך טובות שלי: על הנעלים הלא נוחות, על תכנוני הזמן הגרועים, על העדר פירגון עצמי ועל ה"קומפלט" – בורקס גדול ושמנוני, ביצה קשה מתבגרת ומיץ לימון סינטטי – בתחנת הדלק ההיא בלילה ההוא …
זה היה פוסט, כמו מאות אחרים, בהם אני אומרת דברים רציניים מאוד בצורה מצחיקה אבל כבר הייתי מוכנה – כמו כולם – להיסחף למערבולת של "אֶחֱטָא וְאָשׁוּב, וְאָשׁוּב ואֶחֱטָא וְאָשׁוּב…". אבל, בשנה ההיא קרה דבר מדהים – קול פנימי שלא הכרתי שיש בי ענה "סולחת. אבל לא אסלח שוב. ניחא הנעליים והאיפור, אבל שחררי אותי מעונשו של ה"קומפלט"… את הורגת אותי עם הזבל הזה!" – לא ויתרתי לעצמי ועניתי בנחרצות – "מה את רוצה ממני? זאת הפרנסה שלי ואין ברירה אלא לחיות ככה." והקול הפנימי ענה – "יש ברירה. חייבת להיות ברירה ואת תמצאי דרך אחרת לחיות, כי מה שקורה פה מקצר לנו את החיים".

מדהים. זאת הייתה שיחה פנימית מכוננת והצעד הראשון בנתיב בו אני נמצאת היום. התחלתי בקטן וזה תפס תאוצה פנימית: שיניתי את אורחות חיי, את סגנון הבישול והאכילה. ראיתי איך הפרידה מהזבל ממש מצילה אותי ואיך האוכל הנכון – הוא "דלק סילונים" לחיים מלאי עשייה. 
 
למדתי, חקרתי ואספתי מידע והסברים. פתאום הכל התחבר והגוף שלי הודה לי. כשראיתי מה זה עשה בשבילי – הבנתי שיש לי שליחות ואחריות לספר על כך לכל העולם. סיימתי לימודי אימון בריאות והשלמתי לימודי תעודה בטיפול במזון לפי תורת הפליאו. אין יום בו אני לא קוראת או לומדת עוד משהו חדש.
 
בשנים שחלפו עזרתי למאות אנשים לעשות שינויים מדהימים. חלקם באימונים אישיים, אחרים בקבוצות תמיכה ורבים (כך מספרים לי) פשוט מעצם הפרסום הקבוע של פוסטים ומתכונים. היום יש לי גם פינת בישול קבועה  בתוכנית "פותחים יום" בערוץ 13 בה אני מדגימה מדי שבוע מתכונים דלי פחמימה טעימים ומהירי הכנה לכל המשפחה. (שני המתכונים של השבוע בהמשך). בקרוב אשיק פרוייקט חדש שעושה לי פרפרים בבטן…
 
ולמי ששואל – כן. אני עדיין מרצה את "עשרת הדברות" אך נוספו לרפרטואר גם הרצאות וסדנאות בנושא התזונה המבריאה (פחות מצחיק אבל מאוד חזק). כאמור, נותרו עוד כמה "קופונים להנחה" ואתם מוזמנים ליצור איתי קשר ולשריין מופע אצלכם עד לסוף 2018. 

רוצים גם? לחצו כאן 

השבוע שוב הופעתי ברשת – ערוץ 13 והפעם הכנתי 2 מנות עיקריות: עוף בלימון ועשבי תיבול, וסלמון ברוטב עגבניות.

הקטע מתוך התכנית כאן:

הקישורים למתכונים לרשותכם כאן:

שיתוף

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן