fbpx

שלום חברים,

חשבתי, שאולי זאת רק ההרגשה שלי שרואים מסביב יותר ויותר מנות עם סלק אבל מסתבר שסלק כבר סומן בכל העולם כ”מזון העל” החדש. מה שנחשב בעבר כאוכל של “זקנים” מקבל בשנתיים האחרונות מתיחת פנים והפך לירק מגניב: שפים נודעים משתמשים בו במסעדות שלהם ויצרני המזון מחפשים איך לשלב אותו במוצרים החדשים על המדף ובמקרר. תזכרו ששמעתם את זה אצלי – בקרוב, תמצאו אותו בכל פינה בסופרמרקטים: כמרק, כסלט, כחטיף פריך “צ’יפס-סלק”, כמשקאות קפואים, מבושל בוואקום או טרי עם העלים.

ההתלהבות מהסלק היא בעיקר בזכות ריבוי המחקרים והמאמרים בדבר סגולותיו של הירק הסגול ותרומתו לבריאותנו. לדוגמא, מחקר חדש, שנערך בקווין מרי – אוניברסיטה בלונדון ושפורסם בתחילת השנה מצא קשר בין מיץ סלק לירידה בלחץ הדם. המחקר מצא ששתייה יומית של כוס אחת של מיץ סלק תורמת משמעותית להורדת לחץ הדם של מי שהשתתפו בניסוי. יתרה מכך, נמצא שאצל חולים, שהפסיקו לשתות את כוס מיץ הסלק היומית שלהם – עלה לחץ הדם חזרה לרמות לפני תחילת הניסוי, רמה שמצריכה שימוש בתרופות. לדעתי זה מרתק!

במסעדות ובבישול הביתי שלנו טוב לשלב סלק במרקים, בסלטים ובמשקאות. אפשר להוסיף סלק אפוי כתוספת למנות עיקריות או מגורר חי עם גבינות או יוגורט כמנה ראשונה. בקיץ, כשרק מחפשים לברוח מהמטבח – אתם מוזמנים להתנסות ולהכין“צִיפִּינקִי” – צזיקי סלק קר ומרענן ולספר איך יצא לכם.

005_SITE

 

השבוע פגשתי שילוב של סלק (צלוי) עם יוגורט גם במסעדה, כשהוזמנתי לטעום את המנות החדשות של רשת מסעדות ‘קפה לואיז’.

צילום שרית גופן
צילום שרית גופן

את הסניף הראשון של קפה לואיז פתחה חברה שלי – דפנה הכהן, שחיפשה בשביל עצמה בית קפה כייפי שבו יהיה גם אוכל טבעוני, צמחוני ובעיקר התחשבות בהעדפות המיוחדות של הלקוחות. הוא נפתח ב-2007 בחיפה והיה מן “סוד” של מי שידעו שימצאו שם מקום ומזון שמתאימים להם. בינתיים, הרשת התרחבה ומונה כבר 11 סניפים בהם מציעים אוכל טעים ובריא. אני במיוחד אוהבת שאת ההגדרה “מה זה בריא?” משאירים לשיקול דעת האורחים. לכן, טבעונים, צמחונים וגם אוכלי פליאו יכולים למצוא על התפריט מנות אשר ישביעו וישמחו אותם. יש מנות למי שנמנעים מגלוטן, מלקטוז, משומן, מפחמימות ומחומרים משמרים (כולם ביחד או כל אחד לחוד).

בוקר כל היום - ארוחת הבוקר בקפה לואיז 33 שח קרדיט שרית גופן IMG_6178_SM
ארוחת הבוקר בקפה לואיז צילום שרית גופן

 

ייחודה של הרשת בכך שהיא מציעה ללקוחות בית קפה כמקום מפגש נעים, מסעדה ומעדנייה עם מוצרים לקחת הביתה, חלקם אף מיוצרים תחת המותג של לואיז. ברשת יש הקפדה על ההגשה ועל ההכנה במקום עם חומרי גלם מובחרים, טבעיים וטריים. המנות נדיבות ומוגשות עם תוספות רבות של עלים ירוקים, אגוזים ועשבי תיבול. עוד מוצעים משקאות על בסיס ירקות ופירות לחובבי ה”שייקים” הבריאים.
שמחתי לראות שארוחת הבוקר מוצעת במשך כל היום והיא מציעה מגוון יפה ועשיר ב-63 ₪. אני מקווה שגם אתם תיהנו בביקור באחד מסניפי הרשת.

 

 

כמו תמיד אני מזמינה אתכם להיות חברים בעמוד הפייסבוק הרשמי שלי. שם, תמצאו מידע על הופעות, מתכונים, סרטונים, טיפים ומבצעים. תוכלו ליצור איתי שם קשר ולקבל הצעת מחיר לאירוע הבא שלכם!

כנסו ללינק ולחצו על אהבתי בראש העמוד LIKE

https://www.facebook.com/sirkistami

 

 

 
אשמח מאד למשוב, ועוד יותר אשמח אם תעלו תמונות לדף הפייסבוק שלי וכמובן שאפשר גם במייל חוזר.
שלכם,

תמי

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן