fbpx

שלום חברים,
השבוע חזרתי ל”ספסל הלימודים” ואני מאושרת! karkur
התקבלתי למסלול לימודי תזונת פליאו למטפלים במכללת כרכור לרפואה משלימה. זהו הקורס הראשון בארץ בו נלמדת תזונת הפליאו בצורה מסודרת במטרה להכשיר מטפלים. עבורי, הקורס הוא המשך ישיר ללימודי אימון הבריאות והעבודה שאני עושה כבר היום עם לקוחות שלי.

לפני כארבע שנים התחלתי ללמוד בכוחות עצמי מתוך מחקרים, ספרים, מאמרים והרצאות. שיניתי את התזונה שלי ונדהמתי מהתוצאות – ירידה יפה במשקל ובעיקר שיפור ניכר בבדיקות הדם שלי.

לשמחתי, הרבה מהמידע שנחשב אז “שנוי במחלוקת וחתרני” הפך בזמן האחרון לנגיש ומגובה מחקרית. כך לדוגמה, התפרסמו השבוע שתי כתבות מעניינות בעברית.

הראשון אודות תעשיית המשקאות הממותקים בארה”ב ועל כך שסוכר הוא חומר ממכר, אשר מוסף כמעט לכל מזון מתועש וחשוב להיגמל ממנו, השני, סוקר מוצרים “דלי שומן” ומסביר מדוע הם מזיקים לבריאות.

נדמה לי שתחומי הרפואה והתזונה בכל העולם נמצאים במהלך של שינוי וניפוץ פרדיגמות, שכן מתרבות העדויות שתזונה דלת-השומן לא רק שאינה יעילה להתמודדות עם עודף משקל, אלא שהיא ממש מזיקה לבריאות שלנו ואחד הזרזים להשמנת יתר וסוכרת סוג 2. עולם הרפואה והתזונה (לאט לאט) מתעניין ברצינות בתזונה דלת פחמימות כאופציה בריאה והגיונית לטיפול בעודף משקל וסוכרת סוג 2. הגישות הן לעתים שונות – יש מי שממליצים להיפרד ממזון שיש בו תוספי סוכר (משקאות ממותקים, ממתקים ועוגות). אחרים סימנו את הגלוטן, החיטה והדגנים האחרים כ”רעים”. רבים כורכים יחד את כל הפחמימות ומציעים להתנזר או לפחות לצמצם את אכילתם.

מניסיוני, כל שינוי, אפילו הקטן ביותר הוא צעד חשוב בכיוון לבריאות טובה יותר לכם ולמשפחות שלכם וכדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם.

רוצים גם? אתם מוזמנים להקליק כאן 

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן