אנטי-פסטי צבעי הקשת

סיבים תזונתיים ובריאות - דל פחמימות

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

אנטי-פסטי צבעי הקשת

אנטי-פסטי צבעי הקשת
אתם מוזמנים ליהנות מהצבעוניות והטעם של מגש גדול של אנטי-פסטי בצבעי הקשת. השבוע, התארחתי בתוכנית “שווה בדיקה” של מנחם הורוביץ בקשת 12 (ראה סרטון מצ”ב)..
נושא התוכנית היה “סיבים תזונתיים” ואני הכנתי למנחם מנה גדולה של ירקות, אשר מהווים מקור נפלא של סיבים תזונתיים (בלי הרבה מדי פחמימות).
אתם מוזמנים להכין את המנה מהירקות היפים שיש לכם בבית ובעיקר לגוון בצורות, בצבעים ובטעמים. במתכון הפעם, בחרתי ירקות דלי פחמימה, שאותם אפשר לאכול גם ללא בישול. לכן, משך הבישול הנדרש אינו ארוך. 
את הירקות האפויים אפשר לאכול בכל מיני צורות: כתוספת חמה או לאחר קירור עם רוטב ויניגרט טוב כסלט. 

סרטון הכנה

נגן וידאו

מצרכים

10-15 צנוניות, שטופות
חצי ראש כרוב סגול, חתוך לרצועות
2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
2 קישואים (או זוקיני), פרוסים
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
1 קולורבי, קלוף, חוך לרצועות
1 פלפל כתוםף חתוך לרצועות
כ-20 עגבניות שלי, שטופות
 
1/3 כוס שמו זית
כ-2 כפות מלח גס (ורוד עדיף)
1 כפית פלפל שחור
2 כפות עלי קורנית (או ריחן, או רוזמרין – לפי הטעם)

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני 170 מעלות צ’.
 
2. שמים נייר אפייה על תבנית אפייה שטוחה, ומסדרים עליו את הירקות בצורה יפה ומסודרת לפי הסדר של צבעי הקשת.
 
3. יוצקים מעל הירקות את שמן. מפזרים מעל מלח, פלפל שחור ואת עלי התבלין לפי הטעם.
 
4. אופים במרכז התנור 30-20 דקות, עד שהירקות אפויים ורכים לטעמכם. אני מציעה להימנע מאפיית יתר.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים