6 טיפים להכנת הסטייק המושלם

6 טיפים להכנת הסטייק המושלם

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים,
בשבוע הבא – הכל יחזור לקדמותו וחלק מאיתנו יחפשו "דיאטה" חדשה להורדת העודפים של פסח… אני רוצה לגלות לכם סוד – אין דיאטות טובות. אין. מה שתורידו בכמה ימים של תזונה דלת שומן, עם פריכיות וגבינה 3% שומן אתם תעלו אח"כ חזרה עם ריבית. אל תאשימו את עצמכם שאין לכם כוח רצון. תאשימו את מי ששלחו אתכם לאכול המון פחמימות ולהתמכר להן.
– רק שינוי אמיתי של אורח החיים יכול לתת לכם שינוי אמיתי ומשמעותי לזמן ארוך בהיקפים, במשקל וברמות הסוכר והשומנים בדם שלכם!
אז …אם נמאס לכם להתאכזב שוב ושוב.
אם מגיע לכם להיות בריאים, שמחים בלי סבל והימנעות.
אם הבנתם שיש קשר בין מה שאתם אוכלים לבין איך שאתם מרגישים.
ורק אם החלטתם להפסיק לקטר ולהתחיל לעשות….
אתם מוזמנים ליהנות מההנחה לחג (שתגמר בקרוב) על הקורס הדיגיטלי שלי – יסודות לתזונה המבריאה בו אני ואתם נצעד יד ביד – לאורך כל הדרך עד שתגיעו למטרה שלכם.

כל מי שמזמין בסופ"ש הקרוב יקבל במתנה – ללא עלות – שיחת אימון בריאות טלפונית איתי בשווי 450 ש"ח.

 

לרכישת הקורס לחצו כאן.

כיוון שאני במצב רוח נדיב – קבלו ממני עוד שי לחג (השני) ותחילת עונת הגריל – שישה טיפים מנצחים להכנת הסטייקים הכי טובים שלכם! אתם מוזמנים לשתף ולספר לי מה הכי מצא חן בעיניכם.

שישה – טיפים להכנת סטייק מנצח על האש

1. הסטייקים הכי טובים הם מנתחי בשר מיושן, משוייש בשומן ואם יש גם עצם – מה טוב.
אחרי ששנים פחדנו משומן, הורדנו אותו מהבשר שלנו והעדפנו לא לאכול אותו – מי שמבין דבר או שניים בבשר איכותי חוזר לשים על הגריל נתחים גדולים של בשר, שכוללים הרבה שומן – גם מסביב לנתח וגם בתוכו (מה שנקרא – משוייש מלשון שיש) גם עצם. באופן עקרוני (וזה נכון גם לסטייקים וגם לבשר לתבשילי קדירה) – בשר עם שומן ועצמות תמיד טעים יותר מבשר שאין בו שומן ועצמות והוא "נטו" שריר.
2. הגודל כן קובע – נתח עבה ועסיסי יהיה טעים ועסיסי (דאאהה) יותר מסוליות של פרוסות דקיקות (ואולי אף דפוקות השם ירחם) של בשר, שמונחות על הגריל וסביר להניח שיישרפו ויתייבשו לפני שנספיק ליהנות מהם. אני אוהבת את הגישה החברית / זוגית, בה מכינים כמה סטייקים עבים וגדולים במיוחד ואוכלים אותם בצוותא עם חבר. סטייק עסיסי ושמן גם מזמין להגיש אותו על צלחת עם סכין חד ומזלג ואפשר לוותר על הפיתה שבסה"כ משמשת לנו בתור "מפית אכילה" .
3. בעדינות עם התיבול – ככול שהבשר איכותי יותר כך הוא זקוק לפחות תבלינים. ובמילים אחרות – אם הטבח קובר את הסטייק בתבלינים – אולי יש לו מה להסתיר? בשר איכותי וטוב הוא טעים בזכות עצמו – תבלינים עוצמתיים מדי כמו המון שום, פלפל חריף, כמון, פפריקה או פלפל שחור "יהרגו" אותו וחבל; לקטי תבלינים מבוססי מלח לא רק שיקלקלו את הטעם אלא גם יגרמו להתייבשות הבשר ובריחת הנוזלים ממנו. כלל אצבע פשוט: אם הבשר לא טעים בלי תבלינים – אל תאכלו אותו!
4. בישול דו-שלבי – לקבלת סטייק מושלם טוב לתת לו "מכת חום" גבוהה ראשונה של צלייה כדי לקבל את ה"סגירה" משני הצדדים. אח"כ טוב לבשל את הסטייק על חום נמוך יותר – כדי שיתבשל בעדינות בחלקו הפנימי לפי הטעם שלכם. לכן, כשמכינים סטייקים עבים ועסיסיים כדאי להתארגן על גריל איכותי, עם מכסה, שאפשר לשלוט בו על עוצמת החום וגובה האש.
5. תנו לבשר להתבשל בשקט! – הנטייה הישראלית של "להפוך את הסטייק על האש " שוב ושוב (ושוב ושוב ….) הורסת את הבשר ומייבשת אותו. גם ל"גאונים" שחותכים את הסטייק תוך כדי הבישול ואף לוחצים על הסטייק כדי "שיתקדם הבישול" – מגיעות מכות! תעזבו את הבשר בשקט בזמן הבישול. תנו לחום לעשות את שלו. שמתם לב פעם שכל הפיכה, חיתוך ולחיצה גורמת להפרשת חלק מנוזלי הסטייק? אז זהו… שזאת הסיבה שהסטייקים שלכם יוצאים יבשים כמו סוליות.
6. תנו לבשר לנוח!! – בגמר הבישול – כשהסטייק נראה ומריח נפלא. זה הזמן לקחת אוויר ולתת לו מנוחה. כן, כן! ההתאפקות שלא לחתוך את הבשר מיד בגמר הבישול אלא לחכות עוד כחמש-עשר דקות לפני ההגשה ותחילת האכילה תעזור לכם להגיע לסטייק המושלם בעסיסיותו. הבעיה עם אלה שאצה להם הדרך היא שהם מזדרזים לחתוך את הסטייקים ובכך ניגרים הנוזלים הטעימים. הסטייק מאבד המון עסיסיות וגמישות וגם מפסיד חלק מטעמו ה"בשרי" הטעים.

מתכון: סטייק אנטריקוט במרינדה חריף-מתוק

סטייקים במרינדה חריף-מתוק
המתכון מתאים להכנה של בשר או עוף על האש, גחלים או אפילו גריל חשמלי כמו בסרטון.
חשוב לציין שמשך הצלייה תלוי בעובי הסטייק ובעוצמת החום. מומלץ להימנע מצליית יתר ובמקרה שנחוץ – אפשר לצלות את הבשר לעוד כמה דקות.  

הקישור למתכון:

לקורס הדיגיטלי שלי
יסודות התזונה המבריאה
כבר נרשמתם?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים