תפריט מתכונים קלים לחגים‎

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים ושנה טובה!!
אני מקדימה לשלוח לכם את המתכונים לחג ומקווה שהם ישמחו אתכם ואת האורחים שלכם בכל ארוחות החג-שבת-חג-שבת העומדות לפנינו.

זכרו!

כיצד נקטין את “טביעת הרגל האקולוגית” שלנו?
אם נושאים של איכות הסביבה יקרים ללבכם – ואתם רוצים לתרום לפתרון של הזיהום והתחממות כדור הארץ הנה כמה טיפים.

1. לא לזרוק אוכל

טוב לתכנן במדויק את תפריט הארוחה כדי שלא נזרוק אוכל (או נפריז באכילה כי “חבל”)… לכן אין צורך להגזים בכמויות ובמגוון – חבל על הכסף ועל הקלוריות המיותרות שנאכל. יש מספיק ארוחות חג בדרך כדי להשוויץ בכל הרפרטואר המפואר שלנו.

 

2. לצמצם שימוש בכלים חד פעמיים 

השנה מבשלים ואוכלים על כלים שאינם חד-פעמיים.
בעולם יש מדינות בהם נאסרה המכירה של כלים חד”פים, אך לצערי, ישראל נחשבת לאחת המובילות בשימוש ובזריקה של תבניות, צלחות, כוסות וסכו”ם מפלסטיק, נייר ואלומיניום.
חברים, אני יודעת שזה “כיף” לזרוק תבניות אלומיניום ונייר אחרי שימוש אחד בהן הכנו עוף, עוגה או תוספת חמה. ברור לי שנחמד ל”חסל” ארוחת חג בוויש אחד של זריקת כל הכלים, הכוסות והסכו”ם (כולל המפה) לפח. אבל (!!) אנחנו מייצרים כמויות מטורפות של זבל וטוב נעשה אם נלמד לחזור לבישול והגשה עם כלים רב-פעמיים.

ואם משלבים את שני הטיפים – מגיעים לנוסחת הזהב: מבשלים פחות, זורקים פחות, ויש פחות כלים להדיח ולנקות.

 

3. למחזר אריזות ובקבוקים
בסוף הארוחה, והסופ”ש הארוך שלפנינו – בואו נקפיד על השלכת האריזות והבקבוקים למיכלי המיחזור שפזורים בשכונות של כולנו. ואת הבקבוקים עליהם יש פיקדון של 30 אגורות בואו נאסוף ונחזיר מיד אחרי החג.

תפריט חגיגי של מתכונים קלים  – קבלו מקבץ של מתכונים מהירי הכנה ומאוד טעימים.
בברכת שנה חדשה, טובה ומבריאה!
שלכם תמי
 

מנה ראשונה: מעורב פליאו - כבד עוף

מנה עיקרית: עוף צלוי במלח

תוספת: מאפה בטטות ודלעת עם טחינה

סלט עלים ופירות מרענן

לקינוח: קרמבל תפוחים ללא בצק

בתאבון!

וחג שמח!

אם תרצו לקבל ממני המלצות לתפריטים לחגים, מתכונים וטיפים לתזונה טובה יותר – אתם מוזמנים להירשם לניוזלטר שלי כאן

שלכם תמי.

לקורס הדיגיטלי שלי
יסודות התזונה המבריאה
כבר נרשמתם?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים