סופגניות זה אוכל מהשטן או מהמלאכים?‎

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים, 
 
חגים הם אתגר וחנוכה הוא אתגר גדול במיוחד: עונת הסופגניות בעיצומה ורק בודדים מאיתנו לא מתגרים מן המראות והניחוחות. אז מה עושים? 
 
מצד אחד מתחשק לי להגיד לכם – "חבר'ה, תתאפקו קצת. סופגניות זה אוכל מהשטן: בצק שמרים מתוק, מטוגן בשמן עמוק, מוגש עם מילוי של ריבה או קרם ומלמעלה סוכר או זיגוג שוקולד…פויה!". 
סופגניות אפויות ללא גלוטן
מצד שני מתחשק לי להגיד לכם "חבר'ה, שחררו קצת. סופגניות זה אוכל מהמלאכים: בצק שמרים מתוק, מטוגן בשמן עמוק, מוגש עם מילוי של ריבה או קרם ומלמעלה סוכר או זיגוג שוקולד…אווח!"
 
(נו? מי כבר זז באי נוחות בכיסא?)
 
השבוע התארחתי בתוכנית של מנחם הורוביץ "שווה בדיקה", כפי שתראו, אנחנו מאוד מצחיקים אחד את השניה ולוקחים את כל הנושא בהומור המתבקש.
כפי שאמרתי למנחם הורוביץ  – "אין באמת  "סופגניה בריאה". מי שמחפש סופגניה, לא מטוגנת, בלי פחמימות, צמחונית וטבעונית – שיאכל עגבניה".  
 
אני יכולה להציע רק סופגניה – "הרעה במיעוטה". וזה כבר שלכם אם ומה תעשו עם זה. אני מקווה שרובכם ישמחו מהאפשרות להכין ולהגיש סופגניות מיני-מיניאטוריות, ללא גלוטן ואפויות – והמתכון הזה הוא לכבודכם. 
 
במאמר מוסגר אגיד – שאני יודעת שככול שאני אנסה ל"שפצר" סופגניה  "הרעה במיעוטה" יהיו לחלק מהקוראים שלי טענות: מצד אחד יש מי שיאמרו: "יש פה פחמימות; יש פה דבש (שזה כמו סוכר) ושהסוכריות הצבעוניות זה "רעל" ומצד שני – יהיו מי שיתלוננו ש"זה בכלל לא סופגנייה זה סתם חיקוי מבאס!". 
אני מכירה את כולכם ומכבדת כל דעה.
מנטורית לתזונה מבריאה
צילום: קרן גנור
לסיום אני רק אגיד לכם מה שאני מסכמת עם כל מי שאני מלווה ומאמנת – "אם כבר – אז בעונג ושמחה". זאת לא רק סיסמא, זאת דרך חיים. כלומר: אם כבר החלטתם (לא מתוך גחמה או תשוקה בלתי נשלטת) ליהנות מסופגניה (כזאת או אחרת) – אנא בחרו בתבונה רק את הטובה ביותר והתענגו עליה. 
 
כנסו לריכוז – שימו לב מה אתם אוכלים – ספרו לעצמכם שאתם מתפנקים עם מעדן נפלא, חד פעמי ומיוחד. תגידו לעצמכם שאתם שמחים, שאתם מסוגלים לאכול אחת טובה ולא ללכת שבי אחרי כל ה"זבל" האחר שראיתם. 
 
בלי רגשי אשמה. בלי "רעש ראש" של הלקאה עצמית. תגידו לעצמכם: "זה חג, ובא לי להיות חלק מהעניין. זה נחמד. זה קטן. ואני לא אתקע עוד ועוד בגלל הראשונה הזאת." זהו. לאכול ולהתקדם. 
 
ויחד עם כל זאת – תהיו מוכנים בבקשה, לשלם את המחיר (כי לכל דבר יש מחיר). ייתכן שהמחיר יהיה נמוך וזניח, ייתכן שקצת יותר יקר – ובין היתר: עצירת הירידה שלכם במשקל; קפיצה בסוכר למי שבודק לעצמו מדדי סוכר; צרבת, שאולי תגיע והרבה גזים בבטן,  למי שכבר "התנקה" ולא זוכר שפחמימות גורמות להם (תסלחו לי…) להפליץ. אז בנימה חגיגית, פרקטית ושמחה זאת אתם מוזמנים להיכנס למטבח ולהכין סופגניות קטנות, ללא גלוטן אפויות.
 
המתכון לרשותכם כאן:

אחרי שקראת עוד משהו על תזונה מבריאה...
נשאלת השאלה "מה איתך"?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן