כנס מטבוליקס הראשון‎

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

שלום חברים,
אני בהתרגשות שיא כי הייתי בכנס מטובילקס הראשון, אליו הגיעו המומחים הבינלאומיים מהארץ ומהעולם. הרצאות היו נפלאות ולמדתי המון על התיאוריה, על ההיסטוריה, ועל הפרקטיקה של תזונה דלת פחמימות כדרך חיים ותרופה למחלות.
הכנס כולו צולם ויעלה בקרוב ליו-טיוב כולל תרגום (כל הכנס באנגלית) ובינתיים, הנה על קצה המזלג רשמים מהכנס כולל דוגמאות של התכנים. 
 
בין המרצים בכנס היו: 
ד”ר אריק ווסטמן (Dr. Eric C. Westman) – פרופסור חבר לרפואה באוניברסיטת ‘דיוק’ (Duke), מומחה בטיפול בהשמנת יתר, כיהן כנשיא האגודה לרפואת השמנת-יתר בארה”ב (Obesity Medicine Association).  ד”ר ווסטמן סיפר על ניסיון של למעלה מ-20 שנה וההצלחות שלו עם חולי סוכרת, אנשים עם השמנת יתר ומי שסובלים מתסמונת מטולית. הוא ציין שהתפריט המוקפד שהוא נותן למטופלים שלו עוזר להם לרדת במשקל, לשפר בצורה מדהימה את תוצאות בדיקות הדם שלהם – בעיקר גלוקוז, A1C, טריגליצרידים (כולסטרול). בעזרת שינוי התזונה אפשר להוריד אנשים מהתרופות הכרוניות שאותם נטלו במשך שנים, לסוכרת, לחץ דם ועוד מחלות וקשיים. לצפייה בסרטון קצר לדוגמא

ד”ר זואי הרקומב (DR. ZOË HARCOMBE) – מומחית לבריאות הציבור באמצעות תזונה, חוקרת רב-תחומית, מחברת הספר: THE OBESITY EPIDEMIC: WHAT CAUSED IT? HOW CAN WE STOP IT? (2010) . נתנה הרצאה מרתקת על תהליך קבלת ההחלטה לתת לציבור האמריקאי, ואח”כ לעל העולם, את ההנחיות לצמצם צריכת שומן רווי למען בריאות הלב. בהרצאה מגובה במסמכים ובמחקרים מראה זואי הרקום שבזמן יצירת ההנחיות לתזונה, לא היה בידי מקבלי ההחלטות תוצאות של מחקרים אשר אישרו את ההנחיה, ואם לא די בכך, במשך 50 השנים שחלפו ומאות המחקרים שבוצעו – אף אחד מהם לא הוכיח שהימנעות משומן רווי תורמת לבריאות הלב. עם זאת, עדיין הדעה הרווחת היא ששומן בכלל ושומן רווי בפרט אינו “בריא”. לצפייה בסרטון לדוגמא

פרופ’ רם וייס – פרופ’ רם וייס הוא בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית – הדסה. ביצע את התמחותו ברפואת ילדים בבית חולים רמב”ם. את התמחות העל באנדוקרינולוגיה בילדים ואת הדוקטורט ביצע פרופ’ וייס באוניבריסטת ייל בארה”ב. פרופ’ וייס כיהן כחבר סגל באוניברסיטה העברית, שם התמקד במחקר בסוכרת ילדים והשמנה בדגש על שומנים ותנגודת לאינסולין. כיום, פרופ’ וייס הינו פרופ’ מן המניין בבית הספר לרפואה בטכניון, וראש מחלקת ילדים, בבי”ח רות – בית חולים לילדים, בקרייה הרפואית רמב”ם. בהרצאה שלו סיפר על הגישות החדשות בטיפול ובניהול סוכרת סוג 1 אצל ילדים ובני נוער ובעיקר ניסיון להעביר את כל בני המשפה לתזונה דלת פחמימות כדי להתמודד טוב יותר על המחלה וההשלכות ההרסניות של טיפול לקויי בה. 

יוזמת ומפיקת הכנס היא ד”ר מריאלה גלאנט, התמחתה ברפואה באוניברסיטאות הארוורד וקולומביה, אנדוקרינולוגית בעלת ניסיון עשיר בטיפול בסוכרת. בישראל, עבדה כמנהלת היחידה למחקר קליני בסוכרת במרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה עין כרם והקימה את מרכז גלאנט (www.glandt.co.il) לטיפול בסוכרת בו מתמקדים בדיאטה דלה בפחמימות כדרך העיקרית לטיפול. הרצאה של דר’ מריאלה גלאנט

אם אתם רוצים לשמעו את ההסברים שלי לכל הנושאים שעולים מההחלטה לעבור לתזונה דלת פחמימות ועשירה בשומנים (או לפחות להתנסות בה) – אתם מוזמנים ליהנות מהקורס המצולם שלי או לתאם איתי שיחת אימון בריאות אישית.
שלכם תמי

סלט שומר ברוטב יוגורט

שומר הוא אחד הירקות החביבים עלי במיוחד והוא עכשיו בשיא עונתו – לכן גם אינו יקר. יש לו טעם אניסי עדין ואופייני; פריכות נעימה והוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראלים.
בסרטון אני מדגימה סלט שומר טרי עם רוטב יוגורט ביו, מה שמוסיף למנה טעם חמצמץ עדין ולרוטב מרקם קטיפתי נעים.

לפניכם סרטון ההכנה:

הקישורים למתכונים לרשותכם כאן:

לקורס הדיגיטלי שלי
יסודות התזונה המבריאה
כבר נרשמתם?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים