fbpx

גם בלי קמח יש תורה!

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

זהו… סופ”ש קייצי אחרון ובשבוע הבא הילדים חוזרים ללימודים. 

הידד! הכריכים בבוקר הם חלק מהחזרה לשגרה והם עולים בכל פעם שאני משוחחת עם ההורים על החשיבות של תזונה דלה בפחמימות לילדים ובני נוער. 

הכנתי לכם הפעם שני מתכונים (בהמשך) של לחמניות ללא גלוטן ודלות פחמימות כדי להכין איתן את ארוחות וכריכי הבוקר של הילדים וגם שלנו.

חשוב לי להבהיר, שאני חושבת שילדים בריאים יכולים וצריכים לאכול גם פחמימות בתזונה היום-יומית שלהם. פחמימות טובות כאלה שיש בירקות, פירות, אגוזים וזרעים – הן ספק אנרגיה חשוב, מאידך, אני מסכימה עם המומחים שאומרים שבעולם המערבי ילדים אוכלים הרבה הרבה יותר מדי פחמימות מתועשות מדגנים, תפוחי אדמה, תירס ובעיקר סוכרים – שביחד עם שמני זרעים מתועשים גורמים לעלייה במשקל ובתחלואה. אני מבטיחה שנקדיש לנושא חשוב זה מאמר אחר בקרוב.

השבוע שוב הופעתי בערוץ 13 בתוכנית פותחים יום והכנתי יחד עם אלעד זהר ונועה רוזין שני מתכונים מנצחים של לחמניות ללא גלוטן ודלות פחמימות: לחמניות טחינה ולחמניות זרעים. 

חשוב: בשני המתכונים הלחמניות קלות להכנה, ללא מוצרי חלב, את כל המרכיבים אפשר למצוא במרכולים ואין צורך בחיפוש בחנויות טבע מיוחדות.

הקטע כאן לפניכם:

אני אוהבת רדיו!

בתחילת החודש הייתי אורחת בתוכנית הרדיו של איריס לביא “לקראת שבת” בכאן רשת ב’.
איריס לביא לקראת השבת
שוחחנו על הספר “דיאטת 21 הימים” מאת דר’ אסים מלהוטרה, שיצא לאור בעברית בהוצאת תכלת. הספר מביא את אורח חיי אנשי הכפר פיופי באיטליה כדוגמא לאורח חיים שמאריך את אורך החיים שלהם ותורם לבריאות הגופנית והנפשית שלהם. 
אתם מוזמנים להאזין לשיחה הנעימה שהייתה לנו: (העבירו לדקה 37 של ההקלטה)

ואם אתם כבר במצב רוח רדיופוני – אתם מוזמנים להאזין לתוכנית בת שעה “נפגשים מחוץ לקופסא” בהגשת דר’ חיננית לויפר-פלד ברדיו סול ביום שני 3/9/18 בשעה 13:00 בשידור חי. קישור לצפייה ישירה

נפגשים מחוץ לקופסא

מתכון: לחמניות טחינה ללא גלוטן

לחמניות אלה הן נפלאות: קלות ומהירות להכנה; מאוד טעימות; “מרגישות” כמו לחמניות אמיתיות ונשארות רכות ולחות גם יום-יומיים אחרי האפייה. מיעוט החומרים ומהירות ההכנה מאפשרת הכנה זריזה של מלאי חדש של של לחמניות בכל פעם שצריך.

המתכון אינו חלבי בכוונה כדי שיהיה אפשר להכין בלחמניות כריכים אישים קטנים עם גבינות, ירקות, ממרחים וגם פרוסות בשר.

המתכון כאן לרשותכם:

מתכון: לחמניות זרעים ללא גלוטן

מתכון זה מציע מרקם וטעם בוגר – עשיר עם זרעונים מתפצחים וטעמי תבלינים איטלקיים. לחמניות אלה מתאימות במיוחד להגשה עם ממרחים ומטבלים, פחות לכריכים. מתקבלות לחמניות לחות וטעימות אשר שומרות על טעמן ומרקמם גם יום-יומיים אחרי האפייה. אפשר, כמובן גם להכין כמות גדולה, להקפיא ולחמם במיקרוגל או בתנור לפי הצורך.  

המתכון כאן לרשותכם:

בתאבון!

שיתוף

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן