איך מתחפשים לשבוע למי שאוכל מבריא?‎

איך מתחפשים לשבוע למי שאוכל מבריא?‎

תמי סירקיס

תמי סירקיס

מנטורית לתזונה מבריאה

[קרדיט תמונה ראשית – צלם: יונתן בלום. מסכות שוקולד: דן דייוויס ]
שלום חברים, 
פורים זאת הזדמנות נפלאה להתלבש, להתאפר, להתנהג – ואולי אפילו לחשוב  כמו מישהו אחר. אני מציעה לכם כשי לחג – משלוח מנות של שכולל כמה טיפים טובים אם אתם רוצים "להתחפש" למי שאוכל מבריא.  יתכן מאוד (ודוגרי, אני בונה על זה), שאחרי אפילו שבוע אחד של "תחפושת" תגלו שדווקא מתאים לכם להישאר ככה כי תרגישו הרבה יותר טוב. 
 
1. תקשיבו רק לגוף שלכם ותפסיקו להתווכח איתו – 
תנסו לתת לעצמכם שבוע אחד של אכילה אך ורק לפי הרעב והשובע שלכם. אל תאכלו לפי חוקים ששמעתם פעם, אלא רק כשאתם באמת רעבים. כלומר, לא חייבים לאכול "ארוחות קטנות" או "כל שלוש שעות" או "לאכול בכוח בבוקר כי חייבים"… שימו הכל בצד ורק תשלחו לעצמכם הודעה קטנה "רעב?". אם התשובה היא כן – שבו לאכול. ואם התשובה היא לא. תתקדמו. אם אתם מתעוררים לא רעבים, אני ממליצה בחום לא לאכול. אם דווקא בערב נפתח לכם הרעב הגדול – תאכלו לשובע. ושם לעצור. 
תסמכו על עצמכם! הגוף שלנו מצוייד בכל כך הרבה "טכנולוגיה ביולוגית" שהוא כבר יודע לספר לנו אם אנחנו רעבים או לא. שנים של לאכול לפי תכתיבים חיצוניים, בזמן ובכמויות שלא מתאימים לנו הרסו לנו את הטייס הפנימי. קחו שבוע כזה. מה כבר יכול לקרות? 
 
2. תפסיקו לאכול "קינוח" בבוקר –
אם אתם רעבים בבוקר ורוצים לאכול – סבבה! אדרבא, תאכלו לשובע אבל לא "קינוח". כלומר: לא עוגות, עוגיות, דברי מאפה, קרואסון עם ריבה, פנקייקס או וופל בלגי. גם לא מיזלי, יוגורט עם סילאן, שייק פירות, דייסה מתוקה וכמובן לא דגני בוקר עם חלב. מה כן? ביצים – בכל צורת הכנה, ירקות בכל הצבעים, גבינות שמנות (אם אין לכם רגישות) אפילו דגים מלוחים או ציר עצמות.  קחו שבוע כזה. מה כבר יכול לקרות? 
*ראו מתכון לביצים קשות ממולאות ברוקפור ואגוזים בהמשך
 
3. תפסיקו לשתות משקאות, סחוטים, מתוקים ומוגזים (כן. גם לא דיאט) – 
חשוב לשתות. אין ספק, אבל המשקה הכי טוב לנו זה מים – ללא תוספות של צבע או טעם (גם לא "נגיעות"). אפשר לגוון את הטמפרטורה – החל מקר מאוד ועד רותח; ואפשר גם לגוון את הטעמים שאתם מעניקים למים בעזרת עלים (נענע, למון גראס, חליטות עלים ופרחים). אפילו קפה – למי שחייב. קחו לכם שבוע לשתות כשאתם צמאים ותראו מה יקרה?
 
4. תגידו ביי-ביי ל"דיאט" ו"לייט" – 
כל מוצר שיש לו גירסא של "דייט" ו/או "לייט" הוא מתוך הגדרה – מוצר מתועש ומעובד שעבדו עליו קשה. כדי שמוצר יהיה "דיאט" הוסיפו לו ממתיקים מלאכותיים אשר משבשים את פלורת המעיים שלנו ומייצרים, למרות שאין בהם סוכר, תגובה של רעב כאילו היה בהם סוכר. מוצר לייט (מופחת קלוריות), הוא כזה שהוציאו ממנו את השומן והוסיפו לו פחמימות (עמילן תירס, חומר מסמיך, מתחלב ועוד כל מיני "יופי", שעדיף שלא לאכול). קחו שבוע כזה. מה כבר יכול לקרות? 
 
 
5. תצלמו כל מה שאתם אוכלים (הכל!!) –
למי שרוצה לצאת המינוס אומרים – תתעד כל יום כמה הוצאת ועל מה. האמת הערומה עוזרת להתגבר על הדחף להוציא ומאוד עוזרת לצמצם בזבזנות. בעיני, אכילה לא מודעת מאוד דומה להוצאת כספים לא מודעת. לכן, כל מי שמתאמן אצלי לתזונה מבריאה חייב להראות לי כל (כל!!!) מה שהם אוכלים (כולל מסטיקים, כוס קפה, חביתה בבוקר וחופן שקדים בלילה… וכל מה שביניהם). קחו לכם שבוע ותצלמו כל מה שאתם אוכלים ושותים ותשלחו לעצמכם בוואטסאפ. זה נשמע מצחיק – אבל זאת העבודה הטובה ביותר שאתם יכולים לעשות למען שינוי התזונה שלכם.
 
אשמח לשמוע מכם משובים ותגובות – מה הצליח ומה פחות? איפה הרגשתם אתגר ומה בא לכם בטבעיות?  אם תרצו לחלוק מה התועלות הנוספות שקבלתם בשבוע אשמח לשמוע ופרסם ברשותכם את ההצלחות שלכם! 
שיהיה חג שמח! 
השנה תתנו לחברים שלכם לאכול, לאפות (או לקנות) אזני המן. אתם תתחפשו, כאמור, למי שלא אוכלים סוכר, קמח, מרגרינה וכו'. השה אתם מביאים "משהו" דווקא לצד המלוח של השולחן – ביצים קשות ממולאות בגבינה ואגוזים. 
 
כפי שתראו בסרטון שלי, אפשר (וכדאי) לגוון ולהשתמש בכל מיני גבינות פיקנטיות ובסוגי אגוזים שונים – ממה שיש בבית ובמזווה. המנה מתאימה להגשה כחלק ממזנון חלבי באירוח; בארוחת בראנץ' מפנקת או "סתם" בארוחת ערב כדי לגוון.
 
בכל מקרה, טוב להגיש את המנה סמוך לזמן ההכנה ולשמור אותה מכוסה ובקירור עד להגשה ממש.

הקישור למתכון לרשותכם כאן:

לקורס הדיגיטלי שלי
יסודות התזונה המבריאה
כבר נרשמתם?

זכרו, המפתח לשינוי בחיים הוא החלטה שפשוט לוקחים!

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים