fbpx

שקשוקה בולונז

ארוחת פליאו בשרית משביעה אידיאלית לארוחת בוהוריים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

שקשוקה בולונז

שקשוקה בולונז

אני מציעה לנצל את השבתות להכנת ארוחת ברנץ’ (ארוחת “בוהריים”) בשרית ומשביעה. ארוחה כזאת, שמוגשת ב 12:00, בליווי שניים-שלושה סלטי ירקות טריים או מבושלים, יכולה “לסגור לנו את הפינה” לרוב היום. 

 

אני הכנתי שקשוקה בולונז עם נקניקיות עגל משובחות, שמכילות רק בשר, שומן ותבלינים; בנוסף, השתמשתי ברוטב בולונז (או ראגו בשר) שהכנתי לפני כמה שבועות ושמרתי במקפיא באריזות קטנות של 500 מ”ל בכלים חד פעמיים.

מצרכים

להכנת 4 מנות:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים סגולים, קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
2-3  נקניקיות משובחות לפי הטעם
חצי קילו (500 מ”ל) רוטב בולונז מוכן* – לפי הטעם
כחצי כוס מים
מלח, פלפל
לקט תבלינים איטלקיים
פפריקה חריפה- לפי הטעם
4 ביצים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

הוראות הכנה

1. בוחרים מחבת גדולה עם שוליים מעט מוגבהים, שיש לה מכסה טוב.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה  את הבצל והשום – עד לתחילת הזהבה.
 
2. פורסים את הנקניקיות ומוסיפים למחבת לטיגון  – עד להזהבה. מוציאים את פרוסות הנקניקיות ושומרים בצד.
 
3. מוסיפים למחבת את רוטב הבולונז המוכן, מוסיפים את המים כדי לקבל רוטב לא סמיך מדי. בוחשים לקבלת רוטב אחיד. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים בזמן הבישול.
 
4. מתבלים את הרוטב במלח, פלפל, תבלינים איטלקיים ומעט פפריקה חריפה לפי הטעם.
 
5. סמוך לפני ההגשה, שוברים בזהירות את הביצים מעל הרוטב, באופן מסודר בארבעה רבעים של המחבת: בעזרת כף, מזיזים את הרוטב לצד ויוצרים “גומה” קטנה – שוברים לתוך הגומה ביצה אחת; כך חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מסדרים את פרוסות הנקניקיות מסביב בצורה יפה.
 
6. מכסים את המחבת ומקטינים את האש. מבשלים עד שהביצים מוכנות לפי טעמכם. חשוב  שהרוטב לא יישרף בתחתית המחבת
 
ממש לפני ההגשה – מקשטים מעל העלי פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.
 
 
הערה*
אני הכנתי את המנה עם רוטב בולונז (או ראגו בשר) שהכנתי לפני כמה שבועות ושמרתי במקפיא באריזות קטנות של 500 מ”ל בכלים חד פעמיים.
אתם יכולים להכין א תהמנה על בססי רוטב הבולונז החביב עליכם או להציץ במתכון הזה.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן