fbpx

פבלובה

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

פבלובה

מצרכים

להכנת פבלובה – מאת תמי סירקיס

למרות ה”הילה” של קינוח מסובך להכנה זהו למעשה מתכון די פשוט. מומלץ להכין אל כל החומרים ולהרכיב ממש סמוך לפני ההגשה. פתרון נהדר למי שמחפשים קינוח ללא גלוטן ויחסית לדברי מאפה דל פחמימות.

(8-6 מנות אישיות):

למרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר (או 1/2 כוס דבש)

לרוטב שוקולד חם:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
200 גם שוקולד מריר משובח
1/4 כוס ליקר תפוזים (או ליקר בטעם פירות אחרים)

למלית:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)

מגוון פירות קיץ טריים (משמש, שזיף, אפרסק, נקטרינה – לפי הטעם ומה שיש בבית)
סלסלה של דובדבנים טריים

הוראות הכנה

להכנת המרנג:

1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך של 125 מעלות צ’.

2. מקציפים במיקסר את החלבונים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה מתמדת, עד לקבלת קצף לבן, חלק, מבריק ומאוד יציב. אם מכינים עם דבש, יש להזליף את הדבש בהדרגה  ולתקן את המתיקות לפי הטעם.

3. מניחים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה שטוחות. בעזרת כף גדולה מערימים 6-8 ערימות מרנג ובעזרת כף טבולה במים יוצרים גומה קלה במרכז כל אחת.

4. אופים את המרנג במרכז התנור למשך 25-30 דקות. מכבים את החום, אך משאירים את המרנג בתנור לעוד כשעה להתייבשות. המרנג מתקבל בצבע לבן-שנהב.

להכנת רוטב השוקולד:

5. מחממים את השמנת בסיר קטן, עד סף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד, שבור לקוביות קטנות. מערבבים וממיסים את השוקולד. מוסיפים את הליקר ומערבבים.

להכנת המלית:

6. מקציפים את השמנת המתוקה (38%) . אם צריך- מוסיפים אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה וטעימה.

7. שוטפים את הדובדבנים ומגלענים אותם אם רוצים. שוטפים את יתר פירות הקיץ, מייבשים היטב וחותכים לקוביות בינוניות.

להרכבת המנה:

8. מניחים את המרנגים על צלחת הגשה. מערימים את הקצפת על המרנג וממלאים את חלל הגומות שבו. מסדרים מעל את הפירות ויוצקים מסביב את רוטב השוקולד החם. מגישים מיד.

גיוון: את הפבלובה אפשר להכין עם פירות טריים או משומרים. ניתן להשתמש ביותר מפרי אחד – לפי הטעם והעונה.

אתם מוזמנים לעשות לייק, לשתף ולהשאיר לי תגובה. תודה!

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן