fbpx

אנטיפסטי פליאו בשמן זית

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

אנטיפסטי פליאו בשמן זית

אנטיפסטי פליאו מתכון

אנטיפסטי פליאו

מנהג משלוח המנות בפורים הוא מסורת עתיקה, שכוללת בעיקר משלוח מנות חגיגיות של מזון בין חברים, קרובים ומשפחה. בדרך כלל משלוח המנות מכיל אזני המן, ממתקים, עוגיות ועוגות שונות.

האמת היא שמשלוחי המנות של פורים הם ההזדמנות של האופים הביתיים הכבדים להיפרד מכל מלאי הקמח, הסוכר, הריבות והשמרים שלהם בדיוק חודש לפני פסח. תכלס פורים הוא יריית הפתיחה של ביעור החמץ בבתים רבים.

ומה עושים מי שאינם אוכלים עוגות, עוגיות וממתקים? מה יעשו מי שאין להם בבית קמח או סוכר והם מעדיפים שלא להעמיס פחמימות על מי שהם אוהבים? מה דעתכם על משלוח אנטיפסטי בשמן זית?

אני הכנתי השנה משלוחי מנות אנטיפסטי בצנצנות זכוכית ממוחזרות – עם כל טוב צבעוני וטעים מתאים למי שאוכל פליאו – אבל לא רק. הרעיון ברור, ואני מקווה שאתם תגוונו את המשלוח שלכם לפי מה שיש לכם בבית ולפי טעמם והעדפותיהם של החברים שלכם.
חג שמח!

מצרכים

להכנת צנצנת בגודל בינוני
1 אריזה (150 גרם) גבינת מוצרלה “בייבי”
6 שיני שום, קלופות , חצויות
1/2 כוס עגבניות מיובשו
1/2 כוס עלי ריחן טריים
1 כפית מלח
ענף קטן של רוזמרין
כמה גרגירי פלפל שחור או אנגלי
1/2 כוס שמן זית טוב

הוראות הכנה

מנקים ומייבשים היטב את הצנצנת ואת המכסה שלה.
שמים את הגבינה במסננת כדי שיגירו כל הנוזלים.
מקלפים את שיני השום וחוצים אותם לשניים. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות, שוטפים ומיבשים היטב את עלי הריחן.
מכניסים לצנצנת את כל החומרים בשכבות יפות  (או בבלגן – לפי הטעם). מפזרים מדי פעם מעט מלח וכמה גרגירי פלפל.
כשהצנצנת מלאה עד 7/8 הגובה שלה מוזגים פנימה את שמן הזית עד שיכסה את כל המוצרים. סוגרים היטב. מקשטים עם סרט וכרטיס ברכה.
הערה:
כדאי לשמור את הצנצנת בקירור עד שנותנים אותה כמנתה – אבל לפני שמגישים לשולחן טוב להביא את הכל לטמפרטורת החדר. אחרי שאוכלים את הגבינות, העגבניות ושיני השום – טוב להשתמש בשאריות השמן לבישול או טיגון.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן