fbpx

תבשיל “פליאו-זן” (בשר עם כרובית )

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

תבשיל “פליאו-זן” (בשר עם כרובית )

בשר עם כרובית- פליאו זן

בזמן הפקת צילומי מזון עם הצלם יונתן בלום – כשהייתי עושה את עיצוב המזון (פוד סטיילינג) – סיגלנו לנו מטבע לשון: “תעשי את זה בשיטת הזֶן”: כלומר – כשרציתי לפזר כמה גרגירי שומשום או פלפל שחור סביב מנה כקישוט – במקום לשים אותם “אחד אחד” עם פינצטה – הייתי מפזרת אותם ביד חופשית ומסכמת: “כל גרגיר יושב בדיוק איפה שהוא היה צריך להיות — חכמת הזֶן”.

למה אני מספרת לכם את כל זה? כי לפני כמה ימים הפשרתי קילו וחצי בשר טחון שהיה לי במקפיא והתלבטתי מה להכין ממנו. הייתי בסוף יום עבודה ולכן הרעיון של של לצאת מהבית ממש לא בא בחשבון: החלטתי לבשל בשיטת ה”זן”: כלומר מבשלים ממה שיש בבית מתוך בטחון שזה מה שהיה צריך להיות. מצאתי לשמחתי כרובית יפה, בצל (תמיד יש), עלי תבלין וכמה בולבוסים של ארטישוק ירושלמי. גם לא היה לי כוח ללכלך יותר ממחבת אחת אז הנה לפניכם – תבשיל בשר עם כרובית  “פליאו-זן” – המנה שבעצם המציאה את עצמה – ממה שהיה לי במקרר באותו הערב.

מצרכים

1.5 קילו בשר בקר טחון
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
3 בצלים, קצוצים גס
1 ראש כרובית בינוני, נקי וקצוץ לפירורים קטנים
2-4 בולבוסים ארטישוק ירושלמי, נקיים ופרוסים דק מאוד
2 כפות תערובת תבלינים “פילדלפיה”
מלח, פלפל שחור
5 בצלים ירוקים, נקיים וקצוצים
חצי צרור פטרוזיליה (או כוסברה – לפי הטעם), נקיים וקצוצים
להגשה סלט גזר טרי
5 גזרים מגוררים גס
מלח, פלפל שחור
חצי כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון טבעי
מעט עלי פטרוזיליה (או כוסברה – לפי הטעם), קצוצים

 

הוראות הכנה

במחבת גדולה עם שוליים מוגבהים, משחמים את הבשר בשמן הזית עד שהבשר מבושל ומתאים לאכילה מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מעבירים את הבשר לצלחת אחרת ושומרים בצד.
באותה המחבת – מטגנים מיד את הבצל והכרובית (אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן זית). מערבבים כדי להזהיב הכל באופן שווה. מוסיפים למחבת את הארטישוק הירושלמי.
כשהירקות מתרככים ומזהיבים קלות, מוסיפים למחבת את הבשר עם הנוזלים שלו ומערבבים הכל יחד. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם במלח, פלפל ותערובות פילדליה. מקטינים את האש ומבשלים עוד כ-15 דקות ברוטב הטבעי שנוצר בסיר. אם צריך מוספים חצי כוס מים.
סמוך להגשה מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה לתבשיל. מגישים את התבשלי חם עם מנה יפה של סלט גזר טרי

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן