fbpx

שוקרוט – תבשיל כרוב אלזסי

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

שוקרוט – תבשיל כרוב אלזסי

Choucroute_site

מזג האוויר החורפי מזכיר כל כך את אירופה, לכן ממש מתבקש לחפש נחמה מן הקור דווקא במטבח של אירופה הקלאסית. השילוב של כרוב כבוש עם נקניקים, נקניקיות ובשר מעושן נמצא כמעט בכל מטבח אירופאי: צרפתי, גרמני, הונגרי, רומני וכו’. המנה אינה שייכת למטבחים העילאיים בכל ארץ, אלא דווקא למנות אותנטיות המוגשות בבתי המרזח ובבתי הפועלים.

כשמתחשק לי להכין את המנה הזו, אני מתחילה את סיבוב הקניות דווקא במעדניה, ומבררת האם נשארו “שאריות יפות” מהנתחים השונים שנמכרו במהלך היום (תופתעו לגלות שלרוב התשובה תהיה חיובית). מדובר בדרך כלל בקצוות של נתחים גדולים, שקשה לפרוס מהן פרוסות שוות. כמו בכל העולם, ה”שאריות” נמכרות במחיר מוזל במיוחד, כאשר איכות הנתח לא משתנה. שיטה זו גם מבטיחה גיוון מסקרן בטעמים, בכל פעם מחדש.

למי שמעדיף, אפשר להחליף את ה”שאריות” בכמות שווה של נקניקים, בשר מעושן ופסטרמה.

מצרכים

10 מנות

2 קופסאות שימורים של כרוב משומר (430 גר’ כל אחת)

750-1000 גרם שאריות נקניקים ובשר מעושן*

3 בצלים בינוניים, קצוצים

3 כפות שמן

3 שיני שום, כתושות

1 כף זרעי קימל

1 כוס יין לבן יבש (לא חובה)

500 גרם נקניקיות גדולות שלמות

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה

*לחילופין:

250 גרם נקניק או קבנוס פיקנטי, פרוס

250 גרם חזה אווז מעושן

250 גרם פסטרמה מעושנת מעוף או מהודו

 

להגשה

פירה תפו”א או תפו”א מבושל במים חתוך לקוביות

חרדל או חזרת פיקנטית

הוראות הכנה

1. מסננים את הכרוב הכבוש מנוזלי השימור. אם רוצים אפשר גם לשטוף ממנו את עודפי המלח במים זורמים. טוב לסחוט מעט את הכרוב כדי להוציא ממנו נוזלים מיותרים לפני הטיגון.

2. חותכים את נתחי הבשר לקוביות בגודל אחיד.בסיר גדול ושטוח עם מכסה (סוטאז’) מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה.

3. מוסיפים את השום, הכרוב ואת קוביות נתחי הבשר.

4. מוסיפים את הקימל והיין הלבן ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.

5. מקטינים את האש ומבשלים מכוסה, תוך בחישה מזדמנת, במשך כ-20 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

6. סמוך לפני ההגשה מסדרים מעל הכרוב את הנקניקיות השלמות, יוצקים עליהם חלק מנוזלי הבישול ומכסים. מבשלים למשך 15-20 דקות, עד שהנקניקיות מוכנות. חשוב שהכרוב לא יישרף בתחתית הסיר.

7. מגישים את השוקרוט חם, בליווי פירה או תפו”א מבושלים. מומלץ להגיש עם בירה קרה וחרדל או חזרת.

 

הערה

אפשר להכין את המנה עד לשלב 5 אפילו יום-יומיים מראש, ולשמור בקירור עד סמוך לזמן ההגשה.

 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן