fbpx

שוקולטה – משקה שוקולד עשיר

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

שוקולטה – משקה שוקולד עשיר

צ’וקולטה סמיך ועשיר מתאים לכל הזדמנות שבא לנו משקה חם ומפנק: בארוחת בוקר של שבת, עם עוגיה בחמש בערב או (הכי כיף!) כשאנחנו מצטופפים מתחת לפוך לראות יחד סרט. המשקה מתקבל סמיך, מתוק ועצומתי בטעמי שוקולד-קקאו. אני ממליצה להגיש את המשקה בכוסות קטנות. בצילום, הגשתי את המשקה בכוסות “שוטים” מזכוכית כפולה, שמיועדות במקור לקפה אספרסו אבל אצלנו נקראות כוסות “שוֹטוֹלַטֵה” .
לתשומת לבכם – אני מסמיכה את הצ’וקולטה עם אבקת פודינג (לא אינסטנט), אשר נמכרת המרכולים ליד מוצרי האפייה. היא זולה בהרבה מפודינג אינסטנט, מבוססת בעיקר על קורנפלור (קמח תירס) ומתאימה לבישול כפי שמוסבר במתכון. אם אין לכם – אפשר להשתמש בקורנפלור רגיל או לוותר על אבקת הפודינג ולהסמיך את המשקה על ידי הוספת עוד 100 גרם שוקולד או הפחתת כוס אחת של חלב.

מצרכים

להכנת 6-8 מנות
4 כוסות חלב
3 כפות (50 גרם) אבקת פודינג לא אינסטנט (!) או קורנפלור
100 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב, לפי הטעם)
4 כפות קקאו לא ממותק
200 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
להגשה :
מרשמלו קטנטנים  – לילדים
1/4 כוס ליקר מועדף (תפוזים, קפה, שקדים וכו’)

הוראות הכנה

1. יוצקים את חלב לסיר עם תחתית עבה ובוחשים פנימה את אבקת הפודינג  או הקורנפלור – לפני החימום. בוחשים היטב כשהחלב עדיין קר כדי שלא יווצרו גושים.
2. מחממים בזהירות על אש בינונית. שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לחלב. בוחשים היטב.
3. מוסיפים לסיר החלב את אבקת הקקאו, הסוכר ותמצית הווניל. מקטינים את האש ובוחשים יחד לקבלת משקה חלק וסמיך. טועמים ומתקנים את המתיקות לפי הטעם. מבשלים יחד עוד כחמש דקות בלבד ומסירים מיד מהאש, כדי שלא יישרף בתחתית.
4. יוצקים את המשקה לכוסות שמתאימות למשקה חם. אני בצילום השתמשתי בכוסות “שוט” קטנות עם זכוכית כפולה המיועדות לאספרסו. אפשר גם להגיש בכסותו גדולות יותר, אך יש לקחת בחשבון שהמשקה מאוד סמיך ומרוכז.
5. אם רוצים – מגישים לילדים עם תוספת של מרשמלו קטנים, ולמבוגרים עם מעט ליקר בטעם חביב.
6. שאריות – אם יש – יש לשמור בקירור ולהגיש לאחר חימום קל.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן