fbpx

רושטי – לביבת תפוחי אדמה שווצרית

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

רושטי – לביבת תפוחי אדמה שווצרית

רושטי_site
בשבוע הבא חוגגים את חנוכה ולרבים מאיתנו מתחשק ליהנות ממטעמי החג המסורתיים. “רושטי” היא לביבת תפוחי האדמה המסורתית השווייצרית. מכינים אותה בבתים ובמסעדות והיא תמיד מוגשת עם עוד משהו ליד: גבינות, בשרים קרים פרוסים, ביצת עין, סלט או נקניקיות מבושלות. הכנת הרושטי אינה קשה – בד”כ לא מכינים לביבות אישיות קטנות אלא דווקא לביבה אחת גדולה בקוטר המחבת. השימוש בתפוחי אדמה מבושלים מראש מקצר מאוד את משך הטיגון.
המתכון מובא מתוך הספר “משוויץ באהבה” שכתבה אמא שלי  – רות סירקיס – והוא יצא לאור לפני כחמש שנים. כך הספר הופק בבית של ההורים שלי: אמא מבשלת ובודקת שוב כל מתכון במטבח והצלם יונתן בלום מצלם את המנות בפינת האוכל שהפכה למשך כשבועיים לסטודיו. לשמחתי, בשנים האחרונות אמא שלי בוחרת בי להפיק את צילומי המזון של הספרים שלה ונותנת לי חירות אמנותית לבחור רקעים, צלחות ולעצב את המזון. הצילום של הרושטי הוא בכוונה מאוד פשוט – קלוז אפ על המחבת רגע אחרי שירד מהגז. כי לפעמים הכי פשוט זה הכי יפה.
המתכון והצילום מתוך הספר: משוויץ באהבה מאת רות סירקיס בהוצאת ר. סירקיס מו”ל בע”מ.
קרדיט צלם: יונתן בלום

מצרכים

1 קילו תפוחי אדמה
4 כפות שמן או 75 גרם חמאה
מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

1. יום לפני הכנת הרושטי מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח, בישול חלקי. מוציאים מהמים, מנקזים, סופגים את כל הרטיבות במגבת נייר ושומרים במקרר.
2. לפני הכנה מוציאים את תפוחי האדמה מהמקרר, מקלפים ומגררים אותם על מגררת גסה לרצועות ארוכות ככול האפשר.
3. מחממים את השמן או את החמאה במחבת כבדה. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה המגוררים, מלח פלפל שחור, ומטגנים 5 דקות עד שהתחתית משחימה מעט. מהדקים את תפוחי האדמה בעדינות, בעזרת מרית, אל המחבת כדי ליצור לביבה גדולה שטוחה. ממשיכים לטגן כדי לייצב את הלביבה.
4. הופכים את הלביבה בעזרת צלחת גדולה ששמים מעל למחבת, מחליקים את הלביבה חזרה למחבת ומטגנים עוד 15 דקות את הצד השני. לביבת הרושטי צריכה להיות שחומה ופריכה משני הצדדים וחמה גם במרכז. כשהיא מוכנה מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים ומגישים מיד עם תוספות טעימות.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בשני גדלים נוחים לשימוש יום-יומי:
מכלים של 16oz זוגיים - במחיר 50 ש"ח
מכלים של 8oz אישיים - במחיר 25 ש"ח

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת 35 ש"ח

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן