fbpx
תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

ראש כרובית בחמאה

כרובית בחמאה
כרובית בחמאה
ראש כרובית שלם הוא תוספת טעימה ויפה לכל ארוחה. המנה הזאת עלתה השבוע לכותרות כיוון שצויינה לשבח על ידי הניו-יורק טיימס. אני רוצה להציע לכם גירסא שלי למנת הדגל של אייל שני. אחרי שלב הבישול במים רותחים – כדי לרכך את הכרובית אני אופה אותה בתנור בציפוי חמאה מומסת עם תוספת עדינה של חרדל. לדעתי, השילוב הזה טעים במיוחד ותורם להזהבה יפה של המנה.

 

מצרכים

כרובית יפה במשקל 1-1.2 קילו
1 כף מלח בישול
100 גרם חמאה
1/2 כפית חרדל
מלח, פלפל שחור טחון
להגשה:
שמנת חמוצה, מלח גס

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את הכרובית במים זורמים אבל משאירים אותה שלמה ועם עלי הכותרת שלה – לצורך ההגשה היפה.
  2. שמים את הכרובית עם הראש כלפי מטה, בסיר שמכיל כרובית שלמה בנוחות. מכסים אותה במים קרים ומוסיפים למים כף גדושה של מלח בישול.
  3. מביאים את המים לרתיחה. מכסים, מקטינים את האש ושומרים על רתיחה עדינה של כחצי שעה. מסובבים את הכרובית בעדינות מצד לצד כדי שלא תשתטח בחלקה התחתון, שנוגע בתחתי הסיר.
  4. בודקים שהכרובית מוכנה בשני אופנים: לוחצים בעדינות על פרחי הכרובית ומרגישים שהם רכים – אבל לא מתפוררים. אפשר גם לנעוץ בעדינות מזלג בפרחים או בגזע – כדי לוודא שהכרובית מבושלת.
  5. מעבירים את הסיר עם הכרובית לכיור ומזרימים מעל הכרובית מים קרים בזרם חלש. כך מקררים בהדרגה את הכרובית באטיות ונמנעים מכוויה ביד בעת ניסיונות להוציא כרובית שלמה מבושלת מסיר מים רותחים (אחת שיודעת ….).
  6. מחממים מראש תנור לחום גבוה.
  7. בוחרים מחבת עם ידית עמידה בחום או ידית שנשלפת ומאפשרת הכנסה והוצאה של המחבת מהתנור.  מרפדים את המחבת בנייר אפייה ומניחים מעל את הכרובית עם הראש כלפי מעלה.
  8. ממסים את החמאה במיקרוגל ובוחשים פנימה את החרדל. מזליפים כמחצית מהחמאה מעל הכרובית. אפשר גם להבריש בשכבה אחידה עם מברשת מזון מתבלים במלח ופלפל שחור.
  9. אופים במרכז התנור כ-15 דקות עד שחלקה העליון של הכרובית מתחיל להזהיב.
  10. יוצקים מעל את שארית החמאה ומוסיפים עוד מעט מלח ופלפל. אופים עוד כ-20 דקות, עד שהכרובית זהובה ורק מתחילה להשחים.
  11. מגישים מיד עם שמנת חמוצה קרה ומעט מלח מעל. 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן