fbpx

קרם ברולה

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

קרם ברולה

קרם ברולה
קרם ברולה  – הוא קרם שרוף בצרפתית והוא אחד הקינוחים האהובים בישראל. יש למנה מספר גירסאות אבל אני מאמינה שזאת שלי – אחת הקלות במיוחד להכנה. הכיף בהכנת הקינוח הזה  הוא שאפשר (ומומלץ) להכין את הקרם מראש ואת השריפה עושים ממש לפני ההגשה.
יש להשיג להביורים אישיים בחנויות המתמחות בציוד לטבחים מקצועיים וחובבים. לפני שהיה לי להביור – שרפתי את הסוכר שעל פני הקינוח מתחת לגריל חם בתנור שלי – יצא נהדר.
לתשומת הלב של מי שנמנעים מגלוטן המנה מתאימה גם לכם.

מצרכים

להכנת 4 מנות אישיות של קרם ברולה
(אפשר להכפיל כמויות להכנת כמות גדולה יותר)

חומרים

1 מכל שמנת להקצפה (250 מ”ל)

2 ביצים

2 כפות סוכר

2 כפיות תמצית וניל משובחת

לקישוט:

כשליש כוס סוכר חום בהיר מסוג “דמררה”

אביזרים:

תבנית מלבנית גדולה עם שוליים מוגבהים (“בן-מרי”)

4 תבניות עגולות קטנות, חסינות חום (כמו לסופלה אישי)

הוראות הכנה

מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך. מכינים תבנית עם שוליים מוגבהים, בה יוכלו “לשבת בנוח” 4 תבניות עגולות קטנות חסינות חום (כמו לסופלה אישי) בתוך מים.

מערבבים (לא מקציפים) את השמנת עם הביצים הסוכר ותמצית הווניל. מקפידים שלא לטרוף ולא להכניס בועות. כדאי להכין את התערובות בתוך קנקן, כדי שיהיה קל לצקת את הנוזל באופן שווה בין כלי ההגשה.

אופים ב”בן-מרי”: מניחים את התבניות העגולות הקטנות בתוך התבנית המלבנית ויוצקים סביב מים חמים עד מחצית הגובה של התבניות. אופים כ-45 דקות, עד שהחלק העליון נעשה מוצק. חשוב שלא יישרף או יתבשל יתר על המידה.

מוציאים את התבניות ומקררים למשך 6 שעות לפחות.

לפני ההגשה בוזקים את הסוכר החום בשכבה אחידה על פני הקינוח ו”שורפים” (משחימים) את הסוכר בעזרת “ברנר” ידני.

חשוב! אפשר לעשות זאת גם אם שמים את התבניות מתחת הגריל של התנור כדקה, עד שהסוכר יבעבע וישחים. הסוכר הופך לקרמל וכשהוא מצטנן הוא קשיח ושביר. מגישים מיד.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בשני גדלים נוחים לשימוש יום-יומי:
מכלים של 16oz זוגיים - במחיר 50 ש"ח
מכלים של 8oz אישיים - במחיר 25 ש"ח

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת 35 ש"ח

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן