fbpx
תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

קדירת עוף

קדירת עוף2.site

החורף שולח את כולנו למטבח להכין בו אוכל מחמם ומנחם. הבישול והאפייה הם גם “תירוץ” להדליק תנור ולהיות בקרבתו המחממת, בזמן שאנו מכינים מנות אחרות לארוחה. אני הכנתי את הקדירה הפעם עם שילוב קלאסי מאוד: בצל, אפונה וגזר. אתם מוזמנים להתנסות ולגוון עם שילובי ירקות אחרים: לפי מה שיש בבית, אצל הירקן או במקפיא. בסוף יש גם טיפ, איך להסב את המנה למעין חמין קליל.

מצרכים

להכנת 6-8 מנות
4 כרעיים של עוף (1.8-2 קילו)
1/3 כוס שמן זית
4 בצלים יבשים, פרוס
4 בצלים סגולים, פרוס
4 שיני שום כתושות
8 גזרים, קלופים פרוסים לפרוסות עבות
1 שקית אפונה ירוקה קפואה (600-800 גרם)
1 שורש פטרוזיליה, נקי, חותך לקוביות קטנות
1 כף לקט עלי תבלין איטלקיים יבשים (ריחן, תימין, רוזמרין וכו’)
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
להגשה:
אורז לבן או פירה בטטות או פסטה מבושלת אל-דנטה – למי שאינו מקפיד על פליאו

הוראות הכנה

ההכנה
1. מנקים את העוף ומייבשים במגבת נייר.
2. מחממים את השמן בסוטאג’ גדול (סיר גדול ושטוח עם דופן ומכסה טוב) ומטגנים את הבצלים ואת השום. מוסיפים לסיר את חלקי העוף עם העור כלפי מטה. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
3. מוסיפים לסיר את הגזר, האפונה, שורש הפטרוזיליה והתבלינים. מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות בחום גבוה. נוצר בסיר מרק. מומלץ לטעום את המרק ולתקן את התיבול לפי הטעם.
4. מקטינים את האש לחום בינוני ומבשלים עוד כשעה, מכוסה. רק אם התבשיל נראה יבש מוסיפים בהדרגה מים, עד שמגיעים למחצית מגובה הסיר. טועמים שוב ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
5. סמוך לפני ההגשה מכינים אורז, פירה בטטות אות פסטה (לפי ההעדפה) ומגישים בקערות מרק שטוחות מנה שכוללת פסטה חמה, ומעל: נתחי עוף, ירקות ומרק.
הערה חשובה: במקום על הכיריים, את שלב הבישול האחרון אפשר לעשות בתנור, שחומם מראש לחום בינוני 150-170 מעלות. כמו-כן, אם רוצים, אפשר לתת למנה להתבשל כל הלילה – כמו סוג של חמין, אבל אז יש לוודא שאופים את התבשיל בחום נמוך 100-120 מעלות ובודקים מדי פעם שיש עדיין מספיק נוזלים בסיר, כדי שהאוכל לא יישרף.

 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן