פנקייקס בננה-קוקוס

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

פנקייקס בננה-קוקוס

פנקייקס בננה קוקוס
פנקייקס בננה וקוקוס הן מנה נפלאה לארוחת בוקר מפנקת או כקינוח מהיר הכנה. במתכון הזה אין קמח משום סוג ואין תוספת סוכר, לכן הוא מתכון קלאסי למי ששומר ומקפיד על תזונה דלת פחמימות ונטולת גלוטן. בעיני, המתיקות הטבעית של הבננות מספיקה אבל אם לכם חסר מתיקות אני מציעה להשלים את החסר בתוספת של מעט סירופ מייפל או סילאן טבעיים מעל.
אני מעדיפה לטגן את הפנקייקס שלי בחמאה כי היא מוסיפה הזהבה וטעם עשיר ומעודן של חמאה. אפשר גם לטגן בשנמים אחרים כמו קוקוס או שמן זית עדין.

מצרכים

להכנת 20-16 פנקייקס
100 גרם קוקוס טחון
4 בננות בשלות (250 גרם)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
לטיגון:
50 גרם חמאה
או
1/4 כוס שמן זית בטעם עדין
או
שמן קוקוס
להגשה:
דבש או סירופ מייפל אמיתי או סילאן טבעי

 

הוראות הכנה

1. מערבבים יחד את כל החומרים במעבד מזון, לקבלת בלילה אחידה ללא גושי בננה.
2.  במחבת שטוחה מחממים את החמאה (או השמנים האחרים) ונזהרים שלא תישרף.
3. בעזרת כף גדולה יוצקים 4 פנקייקס במחבת עם מרווחים גדולים ביניהם. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.
4. באותו האופן מכינים את יתר הפנקייקס.
5. מגישים מיד וחם עם תוספת של  דבש, סירופ מייפל או סילאן.
טיפ חשוב:

כשאין לי חשק ללכלך את מעבד המזון הגדול שלי אני משתמשת במעבד מזון חשמלי קטן, בו אני טוחנת את הקוקוס עם הבננות למחית חלקה. אח"כ מעבירה לקערה גדולה ו"מקציפה" בו את הביצים לחוד (וכשאני ממש-ממש רוצה לחסוך בניקינות אני מועכת ומקציפה הכל במזלג). בהצלחה!

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.
הקורס בהשקה "רכה" ובהנחה בזמן הרישום המוקדם.
להרשמה המוקדמת לחצו כאן

אייקון הנחה

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

חוג בית \ סדנת בישול \ הרצאה במתכונת של עד 30 משתתפים בהטבה ל-10 המזמינים הראשונים. האורחים עליכם, הבידור עליי!
לחצו כאן

אייקון הנחה

קבוצה לתזונה מבריאה

הטבה מיוחדת בהצטרפות לקבוצה דיגיטלית לתזונה מבריאה, כולל ליווי אישי של תזונאית ומפגשים קבוצתיים קבועים איתי. הכל בצורה נוחה מול המחשב האישי שלכם!
לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן