fbpx

פלפלים צבעוניים קלויים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

פלפלים צבעוניים קלויים

1_site

פלפלים קלויים הם מעדן משמח, טעים וצבעוני והם תוספת מרעננת לצד מנות חמות של בשר, דגים או גבינות מכל הסוגים. כמו-כן, רצועות פלפלים קלויים בכריך או בסלט קר משדרגים אותם בצורה מושלמת. כשחותכים פלפלים טריים לסלט כמעט ולא שמים לב שיש על עליהם קליפה דקיקה ושקופה. אבל, כשמבשלים או קולים פלפלים הקליפה הדקיקה -כמו צלופן- ניכרת ומאוד לא נעים לאכול אותה. ברוב המתכונים שאני מכירה מציעים להסיר את הקליפה הדקה מהפלפלים מיד אחרי הקלייה, עם סכין תחת זרם של מים קרים.  מניסיוני  הטיפול בפלפלים החמים עם הסכין פוצע אותם ומפורר אותם שלא לצורך. בנוסף, ה”שטיפה” במים הקרים גורמת לאיבוד הטעמים הנפלאים של הפלפלים הקלויים. השבוע אתם מוזמנים ליהנות מטיפים והסברים כיצד אני ממליצה לקלף את הקליפה השקופה של הפלפלים עם מינימום מאמץ וכיצד להכין “סלט” פלפלים קלויים בתחמיץ עם כל הטעמים העשירים של הפלפלים ושל הקלייה.

מצרכים

3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
3 פלפלים ירוקים
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה – לא חובה
4 שיני שום פרוסות  – לא חובה

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום גבוה 200 מעלות צ’. בוחרים פלפלים יפים – ללא פגע ומאוד טריים.
שוטפים את הפלפלים מסדרים אותם שלמים (לא חותכים לפני הקלייה)  בתבנית אפייה. מומלץ לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה או רדיד אלומיניום, כדי להקל על ניכוי התבנית אחר כך. מניחים את התבנית בחלק העליון של התנור – סמוך ל”גריל” הפנימי בתנור. קולים את הפלפלים כ-15 דקות או עד שהם מתחילים להשחים. הופכים את הפלפלים בתבנית וקולים עוד כ-15 דקות. מקפידים שהירקות לא יישרפו יתר על המידה. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון וסוגרים את השקית עם קשר. נותנים לפלפלים להתקרר עד לטמפרטורת החדר – לפחות שעה אפשר גם לשמור במקרר לילה ולקלף למחרת..
9a
2. כשהפלפלים בטמפרטורת החדר מוציאים אותם מהשקית בידיים נקיות ומקלפים באצבעות את
הקליפה הדקיקה מעל הפלפלים. בזכות שקית הניילון הפלפלים הקלויים “מזיעים” הקליפה נפרדת בקלות.
8a
3. בזכות ההמתנה עד שהפלפלים יגיעו לטמפרטורת החדר אפשר להסיר את הקליפה, ללא שימוש בסכין ולא תחת זרם מים קרים, אשר שוטפים את הטעמים הטבעיים של הפלפלים ואת הטעם ה”שרוף” הטעים שלהם.
7a
4. מסירים את החלק העליון של הפלפלים ואת רוב הזרעים (הערה: אני באופן אישי אפילו אוהבת את הטעם ואת הפריכות שלהם, ולכן לא מסירה את כל הזרעים). מניחים את הפלפלים בתוך כלי פלסטיק נקי שנסגר היטב.
5a
5. מערבים יחד את שמן הזית עם הלימון ומתבלים לפי הטעם. אפשר לצקת את התחמיץ על הפלפלים השלמים .
2a
או כשהם חתוכים לרצועות אחידות.
1a
6. יש לשמור בקירור עד להגשה. הפלפלים בתחמיץ נשמרים כ-10 ימים במקרר, כשהמכסה סגור.

 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בשני גדלים נוחים לשימוש יום-יומי:
מכלים של 16oz זוגיים - במחיר 50 ש"ח
מכלים של 8oz אישיים - במחיר 25 ש"ח

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת 35 ש"ח

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן