fbpx
תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

עוף צלוי במלח

עוף צלוי במלח
עוף צלוי במלח הוא אחד המתכונים החביבים עלי במיוחד.
בעזרת כל כך מעט חומרים זולים ובהכנה זריזה וקלה – מכינים ומגישים עוף צלוי, זהוב וטעים. חשוב לאפות אותו בתנור חם, ללא כיסוי. טוב לבחור נתחי עוף עסיסיים עם עור חלק ויפה.
היו שנים בהן הכנתי את העוף ישר על המלח או שפיזרתי אותו מסביב למנות.
את הפטנט של נייר האפייה וחורי המזלג שמפרדים בין המלח לעוף המציאה הבת שלי דריה.
כשאני מכינה מתכון זה  – אכין בדרך כלל מנה כפולה: מנה אחת נאכל מיד אחרי הצלייה כשהיא חמה ואת השאריות נאכל למחרת קר, או שאני מקפיאה להגשה עם חימום נוסף בהזדמנות אחרת.

מצרכים

4 כרעים של עוף, עם העור
1 כוס מלח בישול (גס)
4 כפות שמן זית
מעט פפריקה מתוקה, פלפל שחור
ולקט תבלינים איטלקיים יבשים

הוראות הכנה

מחממים מראש את התנור לחום בינוני גבוה 180 מעלות.
שוטפים ומנגבים היטב את העוף
מפזרים את כל המלח התחתית תבנית אפייה מפיירקס עם שוליים מוגבהים 20/30 סמ.
מניחים על המלח נייר אפיה ומחוררים אותו בערך 10-20 פעמים בעזרת מזלג.
מניחים על הנייר את חלקי העוף כשהעור כלפי מעלה. מורחים כף שמן על כל חתיכת עוף ומתבלים בתבלינים.
אופים, לא מכוסה, במרכז התנור כ45 דקות, עד שהעור זהוב ובשר העוף מוכן.
מגישים חם.
הערות
אפשר להכין את העוף גם  תבנית חד פעמית.

אתם מוזמנים לעשות לייק, לשתף ולהשאיר לי תגובה. תודה!

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן