fbpx

עוף ממולא פעמיים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

עוף ממולא פעמיים

 עוף ממולא פעמיים מאת תמי סירקיס

עוף ממולא בערמונים ועשבי תיבול, צלוי בתנור ומוגש עם תפוחי אדמה קטנים. זאת מנה חגיגית במיוחד, מורכבת להכנה אבל מתאימה לארוחות חגיגית בהן נעדיף להגיש עוף על בשר אדום. את המנה אפשר להכין גם בפסח עם מצות רטובות מפוררות, במקום לחם.

מצרכים

להכנת 4- 6 מנות:

מלית ערמונים ואגוזים (לחלל העוף):
1 לחם ג’בטה (או 3-4 פרוסות חלה)
250 גרם ערמונים קלופים
100 גרם פקאנים קצוצים גס
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי צרור על שמיר קצוצים (לא חובה )
חצי צרור עלי רוקט קצוצים
חצי בצל, קצוץ
חצי כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור

מלית תבלינים לתיבול (לתיבול העור):
4 שיני שום כתושות
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
4 כפות עלי רוזמרין קצוצים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור

1 עוף שלם במשקל כ-1.7 ק”ג
1 קילו תפוחי אדמה קטנים, נקיים
3 ראשי שום שלמים

עזרים מיוחדים:
שיפוד עץ מחודד
חוטי רפיה לא צבועים או חוט בישול מיוחד

הוראות הכנה

1. מכינים תחילה מלית ערמונים ואגוזים: חוצים את הלחם ומוציאים את החלק הלבן. מפוררים ושמים בקערה. מפוררים באצבעות את הערמונים, כדי שיישארו כמה שיותר שלמים. מוסיפים אגוזי פקאן, בצל, עשבי תיבול, שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. שומרים בצד.
2. מכינים מלית תבלינים: מאחדים שום כתוש עם עלי תיבול, שמן ותבלינים. שומרים בצד.
3. שוטפים ומייבשים את העוף היטב. מפרידים בעדינות את העור מהעוף ונזהרים שלא לקרוע את העור. מורחים את תערובת התבלינים על בשר העוף – מתחת לעור וגם על פני העור, באופן אחיד.
4. דוחסים את מלית הערמונים לחלל העוף ומהדקים היטב, כדי שתכנס כמה שיותר מלית.
5. בעזרת חוט קישרה קושרים את חלקו הקדמי של העוף ומהדקים את כנפי העוף לגוף.
6. משתמשים בשיפוד העץ כמו במחט ו”תופרים” את העור כדי לסגור את חלל הבטן.
7. קושרים קצה אחד של חוט הקשירה לקצה רגל אחת בקשר פשוט. מושכים את החוט ומהדקים בקשירה לרגל השנייה. קושרים עוד פעם להידוק אחרון.
8. מניחים את העוף בתבנית אפייה עם שוליים מוגבהים. מפזרים מסביב תפוחי אדמה קטנים וראשי שום. מורחים על העוף ותפוחי האדמה את כל השאריות של עשבי התבלין ומלית הערמונים.
9. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור, שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 180-200 מעלות צ’., במשך כחצי שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כחצי שעה, או עד שהעוף מזהיב יפה.
10. כשהעוף מתקרר מעט, חותכים את חוטי הקשירה ומוציאים, בזהירות את השיפוד. מגישים עם תפוחי האדמה והשום.

אתם מוזמנים לעשות לייק, לשתף ולהשאיר לי תגובה. תודה!

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן