fbpx

עוגת גבינה עשירה ללא קמח ודלת סוכר

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

עוגת גבינה עשירה ללא קמח ודלת סוכר

עוגת גבינה עשירה ללא קמח ודלת סוכר

עוגת גבינה לא קמח

איך אפשר להגיע לשבועות בלי לפחות עוגת גבינה אחת? ואיך עושים זאת כשאוכלים פליאו? בעיה. יותר נכון “אתגר”. אז הנה לפניכם הפתרון שלי – עוגת גבינה עשירה מאוד, ללא קמח (וכמובן גם ללא גלוטן) בכלל; עוגה ללא ממתיקים מלאכותיים (כי אני לא סובלת את הטעם שלהם) ועם מעט (ממש-ממש-ממש) מאוד סוכר. נקודת המבט שלי על הסוכר במתכון הייתה לעשות בו שימוש כאילו היה “תבלין” ולא “חומר גלם” – כמו כן אני מציעה לעשות שימוש בדבש בבלילה במקום סוכר למי שמעדיף. בשכבה העליונה (שלא מקבלת בישול או אפייה) עשיתי שימוש במעט דבש, אני מקווה שהתוצאה גם תמצא חן בעיניכם. חג שמח!

.

 

הערה חשובה: מתכון זה מתאים במיוחד למי שחושב להם לאכול מזון ללא קמח ומעדיפים כמות מינימלית של סוכר. העוגה מתקבלת טעימה מאוד, עם מרקם נפלא – אך בהחלט לא “מתוקה”. אם אתם לא בקטע “פליאו” אתם מוזמנים לטעום את הבלילה ולתקן את המתיקות לפי הטעם. אם היה מדובר במתכון “רגיל” הייתי מציעה 1 כוס סוכר בעוגה (200 גרם סוכר), לעומת 40 במתכון כפי שהוא. לשיקולכם.

מצרכים

להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-22 ס”מ

לעוגה:
2  גביעים שמנת חמוצה עם 27% שומן – כל גביע 200 מ”ל
1 גביע גבינת שמנת ללא מלח – 220 גרם
6 ביצים
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
100 גרם קוקוס טחון (או שקדים טחונים)
4 שקיקים (40 גרם) – סוכר וניל  (או 4 כפות דבש)
.
לשכבה העליונה:
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
3 כפות דבש

2  גביעים שמנת חמוצה עם 27% שומן – כל גביע 200 מ”ל

.

לקישוט:
1 אריזה פירות יער קפואים (בצילום פטל)

הוראות הכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות צ’. אין צורך לשמן את תבנית האפייה ולא כדאי להניח עליה נייר אפייה. אפשר להשתמש בתבנית זכוכית או תבנית מתכת עם תחתית נשלפת.

מקציפים במיקסר את כל חומרי העוגה, לקבלת בלילה אחידה ואוורירית. יוצקים את הבלילה לתבנית (אם לא רוצים עוגה דלת סוכר – טועמים ומוסיפים עוד סוכר או דבש – לפי הטעם).

אופים במרכז התנור למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הדבש וקליפת הלימון. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה. הקירור ממצק את העוגה ומאפשר חיתוך קל שלה בעת ההגשה.

משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה שטוחה.

מגישים  פרוסות עוגה בליווי פירות טריים או פירות יער קפואים.
טיפ חשוב: אם מגישים עם פירות יער קפואים – כדאי לקשט כל מנה ממש לפני ההגשה כי פירות היער הקפואים “מכתימים” את פני העוגה.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בשני גדלים נוחים לשימוש יום-יומי:
מכלים של 16oz זוגיים - במחיר 50 ש"ח
מכלים של 8oz אישיים - במחיר 25 ש"ח

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת 35 ש"ח

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן