
איך אפשר להגיע לשבועות בלי לפחות עוגת גבינה אחת? ואיך עושים זאת כשאוכלים פליאו? בעיה. יותר נכון “אתגר”. אז הנה לפניכם הפתרון שלי – עוגת גבינה עשירה מאוד, ללא קמח (וכמובן גם ללא גלוטן) בכלל; עוגה ללא ממתיקים מלאכותיים (כי אני לא סובלת את הטעם שלהם) ועם מעט (ממש-ממש-ממש) מאוד סוכר. נקודת המבט שלי על הסוכר במתכון הייתה לעשות בו שימוש כאילו היה “תבלין” ולא “חומר גלם” – כמו כן אני מציעה לעשות שימוש בדבש בבלילה במקום סוכר למי שמעדיף. בשכבה העליונה (שלא מקבלת בישול או אפייה) עשיתי שימוש במעט דבש, אני מקווה שהתוצאה גם תמצא חן בעיניכם. חג שמח!
.
הערה חשובה: מתכון זה מתאים במיוחד למי שחושב להם לאכול מזון ללא קמח ומעדיפים כמות מינימלית של סוכר. העוגה מתקבלת טעימה מאוד, עם מרקם נפלא – אך בהחלט לא “מתוקה”. אם אתם לא בקטע “פליאו” אתם מוזמנים לטעום את הבלילה ולתקן את המתיקות לפי הטעם. אם היה מדובר במתכון “רגיל” הייתי מציעה 1 כוס סוכר בעוגה (200 גרם סוכר), לעומת 40 במתכון כפי שהוא. לשיקולכם.
להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-22 ס”מ
2 גביעים שמנת חמוצה עם 27% שומן – כל גביע 200 מ”ל
.
מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות צ’. אין צורך לשמן את תבנית האפייה ולא כדאי להניח עליה נייר אפייה. אפשר להשתמש בתבנית זכוכית או תבנית מתכת עם תחתית נשלפת.
מקציפים במיקסר את כל חומרי העוגה, לקבלת בלילה אחידה ואוורירית. יוצקים את הבלילה לתבנית (אם לא רוצים עוגה דלת סוכר – טועמים ומוסיפים עוד סוכר או דבש – לפי הטעם).
אופים במרכז התנור למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.
מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הדבש וקליפת הלימון. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה. הקירור ממצק את העוגה ומאפשר חיתוך קל שלה בעת ההגשה.
משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה שטוחה.
מגישים פרוסות עוגה בליווי פירות טריים או פירות יער קפואים.
טיפ חשוב: אם מגישים עם פירות יער קפואים – כדאי לקשט כל מנה ממש לפני ההגשה כי פירות היער הקפואים “מכתימים” את פני העוגה.

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.
לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים.
האורחים עליכם - התוכן עלי
השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים
הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.
איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר
למידע נוסף והזמנות לחצו כאן