fbpx

עוגיות מרציפן

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

עוגיות מרציפן

את המתכון הזה של העוגיות המצאתי בטעות לפני הרבה שנים ואף כתבתי על כך בספר שלי “עוגות בכיף”. מאז, חזרתי על המתכון פעמים רבות נוספות כי הוא פשוט מתאים להגשה למי שנמענים קמח לבן בכלל, מגלוטן בפרט ומכמויות גדולות של סוכר מתוך כוונה.
המתכון תמיד אקטואלי במיוחד בימים שאחרי ט”ו בשבט כי המזווה מלא בשאריות של מיני אגוזים טעימים. במתכון הזה אפשר (ומומלץ) לגוון עד כמה שאפשר במיני האגוזים ובכך ליהנות מטעמם הטוב ומתרומתם לתזונה שלנו.

 

מצרכים

להכנת כ-40 עוגיות:
300 גרם אגוזים (אגוזי פקאן, מלך, שקדים – או כל שילוב ביניהם)
200 גרם מרציפן לבן
1 כוס קוקוס טחון
2 ביצים

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה, מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
2. במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים את האגוזים. שומרים כרבע כוס אגוזים קצוצים לצורך הקישוט  אחר כך.
3. מוסיפים למעבד המזון את כל יתר החומרים ומפעילים שוב, רק עד שמתקבלת עיסה דביקה.
4. צרים מהבצק כדורים בגודל אחיד. אפשר לגלגל חלק מהם בשברי האגוזים, או לקשט באגוז או שקד שלם.
5. מניחים את העוגיות על התבנית ואופים במרכז התנור כ-15 דקות, רק עד להזהבה קלה.
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת צינון.
6. מעבירים לכלי איחסון אטום לשמירת הטריות והניחוח של העוגיות.

 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן