fbpx

סלמון אפוי בחרדל ולימון

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

סלמון אפוי בחרדל ולימון

salmon_site

אני מאוד אוהבת להגיש סלמון אפוי בתנור כי זאת אחת מצורות ההכנה הקלות והמהירות ביותר להכנה: אין טיגונים או פעולות בישול מסובכות. הפעם אני מציעה למרוח את הדג בממרח על בסיס מיונז בטעמים טובים של חרדל ולימון. הממרח תורם לדג טעמים טובים ובעיקר עוזר למנוע את התייבשות הדג, כשהוא כך ללא רוטב או נוזלים אחרים.

מצרכים

להכנת כ-6 מנות
פילה דג סלמון במשקל כ- 1.2 ק”ג, טרי או מופשר
4 כפות מיונז (כ-100 גרם)
1 כף חרדל גרגירים
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ סחוט טרי מחצי לימון (כ-3 כפות)
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
להגשה:
רבע כוס עלי נענע, קצוצים
סלט ירקות טריים

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה, 180 מעלות צ’.  מנקים את הדג תחת זרם של מים קרים ו”מקשקשים” (מסירים את הקשקשים מעור הדג). כדאי לעשות זאת בכיור, בתנועות ארוכות עם כף או סכין לא חדה מקצה הזנב לכיוון הראש – כלומר נגד הכיוון של הקשקשים. עדיף שלא להסיר את העור. מניחים את נתח הדג בתבנית אפייה מזכוכית או קרמיקה, כשהעור כלפי מטה.
2. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הממרח: מיונז, חרדל, קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון ותבלינים.  טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מורחים את הממרח על נתח הדג בשכבה אחידה.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים במרכז התנור 35-40 דקות עד שהדג מוכן. עדיף להימנע מאפיית יתר, אשר מייבשת הדג שלא לצורך.  בינתיים , מכינים סלט ירקות וקוצצים עלי נענע להגשה.
4. מוציאים את הדג מהתנור. אפשר להגיש אותו חם – ממש אחרי הבישול , או קר למחרת כמנה ראשונה או ארוחת צהריים קלה.
5. מגישים את הדג עם קישט של עלי נענע חתוכים וליד סלט ירקות קצוץ.
בתיאבון
הערות:
1. אפשר לנצל את התנור החם ולאפות באותו הזמן תפוחי אדמה קטנים עם מעט שמן זית ועלי רוזמרין. הגשה של תפוחי אדמה עם הדג והסלט –  מתאימה מאוד ומשלימה ארוחה מאוזנת וקלה להכנה.
2. אפשר להכין מהממרח כמות כפולה: אופים עם חצי ומגישים את הדג את החצי השני (שלא בא במגע עם הדג הנא).

 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן