fbpx

מרק קרם כרובית ושומר

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מרק קרם כרובית ושומר

kruvit_SITE

השבוע נפתח החורף באופן רשמי ואכן, הצינה הקרה מגיעה כל לילה, גם בימים בהם יש “שמש שקרנית” בשעות היום. השבוע הכנתי מרק פרחי כרובית עם שמנת, אותו הגשתי לא טחון בכוונה. במרק הזה לא מטגנים את הירקות אלא מבשלים אותם בשמנת. כפי שתראו, למרק יש טעם עדין ומרקם כפרי טוב בזכות חתיכות הירקות הברורים. אם נשאר מרק – אפשר לחמם אותו שוב למחרת.

 

מצרכים

להכנת 8-10 מנות
2-3 בצלים
1 קילו כרובית יפה –  כרובית אחת קטנה או חצי כרובית גדולה
2 גזרים
1/2 צרור סלרי עלים
2 ראשי שומר
2-3 פקעות ארטישוק ירושלמי (לא חובה)* או קולורבי
500 מ”ל שמנת להקצפה
כ- 1.5 ליטר מים
מלח, פלפל שחור

 

הוראות הכנה

1. מקלפים ושוטפים היטב את הירקות משאריות חול.
2. קוצצים את הבצל לגודל בינוני, מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני וחותכים לאותו הגודל גם את הגזר והשומר.
3. חותכים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות קטנות.
4. מחממים בסיר מרק את השמנת המתוקה ומוסיפים אליה את הבצל. בוחשים מדי פעם עד שהשמנת מתחילה לבעבע והבצל מתבשל בתוכה. שומרים שהשמנת לא תגלוש או תישרף.
5. מקטינים את האש, מוסיפים לסיר את שאר הירקות וממשיכים לבשל בבחישה עוד כמה דקות עד שהשמנת מתחילה להסמיך.
6. מוסיפים לסיר מים בהדרגה כדי שיהיה בסמיכות הרצויה לכם ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
7. מכסים ומביאים את המרק לרתיחה עדינה.  מבשלים כ-20 דקות רק עד שהירקות רכים לטעמכם. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
8. מגישים חם.

*הערה: – יש מי שמאוד רגישים לארטישוק ירושלמי והוא עושה להם גזים לא נעימים במערכת העיכול. במקום זאת אפשר לשים במרק ראש קולורבי.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן