תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מעורב פליאו

מעורב פליאו

מעורב פליאו

אחת הטענות שאני שומעת לא פעם על תזונת הפליאו היא שבשר בקר הוא מצרך מאוד יקר. זה אולי נכון אבל מצד שני, חוסכים אלפי שקלים בשנה כשמפסיקים לקנות משקאות מתוקים, חטיפים, עוגיות, מוצרי מאפה, פסטה וכו'.

טיעון כלכלי חזק עוד יותר בעיני הוא שדווקא החלקים הזולים יותר (כמו איברים פנימיים) הם העשירים ביותר בנוטריאנטים – יסודות ותרכובות כימיות החיוניות לחיים, לגדילה ולשיגשוג של גוף האדם. (חשוב לציין ששני השימושים העיקריים של נוטיאנטים בגוף שלנו הם לצרכי אספקת אנרגיה ובניין הגוף).

הפעם בחרתי להכין מתכון "מעורב פליאו" מכבדים ולבבות עוף – שאינם יקרים בכלל.
כבד עוף הוא מקור מצויין לויטמין A, כל קבוצת ויטמיני ה-B, נחושת, ברזל שנספג בקלות וקו אנזים Q10. לכן, הוספת מנת כבד עוף לתזונה השבועית שלנו מומלצת מאוד.

המתכון הפעם אינו מתוחכם או מסובך. בחורף נחמד להגיש את המנה חמה – כמנה עיקרית, או מנה ראשונה. אפשר גם לשמור את הכבד במקרר לעוד יומיים-שלושה ולהגיש קר כמתאבן.

מצרכים

להכנת כ- 10 מנות
1.2 קילו כבדי עוף, טרי
800 גרם לבבות עוף, טריים
1/4 כוס שמן זית
4 בצלים, קלופים, קצוצים
2 שיני שום כתושות (לא חובה)
מלח, פלפל
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה חריפה)
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס מים
1 סלסלה פטריות שמפיניון או פורטבלו, שטופות ופרוסות
1/2 כוס עלי פטרוזילה, נקיים וקצוצים
1/4 כוס עלי נענע, נקיים וקצוצים

 

הוראות הכנה

1. מנקים את הכבדים ומסלקים את רקמת החיבור הלבנה. טוב להשאיר את האונות שלמות עד כמה שאפשר. מנקים את הלבבות: מסלקים את החלק העליון וחוצים לשנים.
2. בוחרים סוטאג' עם שוליים מוגבהים ומכסה. מחממים בו את השמן ומטגנים בו את הבצל עד לתחילת הזהבה. אם רוצים מוסיפים את השום.
4. מוסיפים לסוטאג' את הכבדים והלבבות, מערבבים בזהירות כדי להבטיח השחמה ובישול שווה.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. טועמים ומוסיפים את יתר התבלינים בהדרגה, לפי הטעם. מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת רוטב לא דליל מדי.
6. מקטנים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים יחד כ-20 דקות. בוחשים מדי פעם ומוודאים שיש רוטב.
7. לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר את הפטריות ומחצית מעלי הפטרוזיליה. מערבבים הכל יחד. מבשלים עוד כמה דקות, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
8. מגישים חם או קר עם קישוט של עלי פטרוזיליה ונענע טריים.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

גלילה לראש העמוד

הכי כיף להכין
אוכל בריא ומבריא

אבל עוד יותר כיף
להפוך את זה לדרך חיים!

הנחה מיוחדת על הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"

ב-699 ש"ח בלבד!

בתוקף עד שבת בחצות

דילוג לתוכן