fbpx

מלפפונים כבושים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מלפפונים כבושים

השבוע, התפרסמו מאמרים בפורבס מגזין   בניו-יורק טיימס מגזין אודות ההשפעה החיובית שיש לחיידקי המעי הטובים (פרוביוטיקה) שלנו על מצב רוחנו בכלל ועל הכימיה של המוח שלנו בפרט. המאמרים מצטטים מחקר, שיתפרסם בקיץ אודות קשר בין אכילת מיני מזונות מותססים (יוגורט, קפיר, כרוב כבוש, מלפפונים חמוצים, קמצ’י, מיסו וכד’) לבין הקלה במצבי חרדה חברתית. הנושא גדול והמחקרים בו מתרבים ומרתקים. השורה התחתונה היא שטרם הצלחנו לפענח עד הסוף את השפעת האדירה של “דיירי המשנה” שבמעיים שלנו  – אבל נראה שמה שאנחנו אוכלים מאוד מעניין אותם, משפיע עליהם ובסיבוב – משפיע עלינו.
המסקנה הפרקטית הראשונה של המחקר היא שכדאי להוסיף לתזונה היומית שלנו מנות של יוגורט ביו, ומיני ירקות בכבישה טבעית: מים, מלח, שמש וזמן. אני שולחת לכם מתכון להכנת מלפפונים כבושים בבית, בטעם של פעם וחמש דקות הכנה. בהמשך הקיץ אולי נתנסה ביחד בעוד מתכונים וסגנונות כבישה.

מצרכים

להכנת כשני קילו מלפפונים כבושים מאת תמי סירקיס

מכל איחסון מפלסטיק או זכוכית שנסגר היטב בנפח 4 ליטר
2.5 קילו מלפפונים קטנטנים טריים מאוד ללא פגמים בקליפה
150 גרם (7 כפות) מלח גבישי או מלח גס
2 ליטר מים פושרים
2 – 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק או  פלפל חריף פרוס דק – לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס או גרגירים שלמים
3 ראשי שום
1 לימון
צרור שמיר (לא חובה)

הוראות הכנה

מנקים היטב את המכל ואת המכסה שלו. כדאי להשתמש בסבון שיש בו גם חומרי ניקוי אנטיבקטריאלים. מנגבים במגבת נקייה. אני השתמשתי בכלי איחסון מלבני, שנסגר היטב ושמתאים לאיחסון על בדלת המקרר. הכלי נועד לאיחסון מוצרים יבשים בארון. ויש לו אחיזה נוחה. אפשר, כמובן להכין במכל זכוכית.

מכינים תחילה את כל החומרים:
שוטפים היטב את המלפפונים ונזהרים לא לפצוע את הקליפה. שומרים בצד במסננת.
בכד גדול ממיסים את המלח במים. מערבבים היטב כדי שכל המלח יימס. מוסיפים למים את רוטב הצ’ילי  (או הפלפל החריף) והפלפל השחור.
מקלפים את הקליפה החיצונית מעל ראש השום וחוצים אותו לאורכו.
שוטפים ומנקים היטב את הלימון בקליפתו. פורסים מהלימון, עם הקליפה פרוסות דקות.
שוטפים היטב השמיר

מרפדים את חלקו התחתון של המכל בחצי צרור שמיר. מניחים את המיכל על הדופן ומסדרים בו את המלפפונים צפוף צפוף. דוחסים סביב – בצד שתי בדפנות – כמחצית מפרסות הלימון וראשי השום החתוכים. באותו האופן דוחסים למכל שכבה שנייה מלפפונים, שמיר, שום ולימונים.

מעמידים את המיכל ומנערים קלות את הירקות שבתוכו. יוצקים מעל את תמיסת המלח. אם נשאר מרווח גדול יוצקים מעל עוד מים לכיסוי מושלם של הירקות. סוגרים את המיכל היטב.

משאירים את החמוצים על השיש, ליד חלון במשך יום אחד. בסוף השלב הזה הם “חצי כבושים” ואני אוהבת אותם ככה מאוד. אפשר להשאיר את החמוצים עוד יום על השיש, או להעביר את המכל למקרר להמשך כבישה איטית יותר.

מומלץ להוציא את המלפפונים מהמים עם מזלג נקי (לא בידיים חשופות) ולסגור חזרה מיד. הפעולות נועדו להקטין את הסיכוי של הזדהמות החמוצים.

מגישים בארוחה כמה מלפפונים, שיני שום, פרוסת לימון ואוכלים בתיאבון.

אתם מוזמנים לעשות לייק, לשתף ולהשאיר לי תגובה. תודה!

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן