fbpx

מאפה בצל ופטריות

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מאפה בצל ופטריות

מאפים מלוחים

מצרכים

(לתבנית עגולה בקוטר 26-24 ס”מ):
רבע כוס שמן זית
4 בצלים, פרוסים דק
2 כרישות, פרוסות
750 גרם פטריות טריות, פרוסות
3 כפות רוטב טריאקי
750 גרם גבינה לבנה 5%
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 ביצים
כוס וחצי קמח תופח
רבע כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
רבע כוס עלי ריחן טריים, קצוצים
2 כפיות אורגנו יבש
2 כפיות בזיליקום יבש
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית (לשימון התבנית)
רבע כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מחממים את שמן הזית במחבת עם שוליים מוגבהים, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים, עד שהפרוסות מתחילות להזהיב. מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים קלות, מבלי לחרוך. מוסיפים את רוטב הטריאקי, מערבבים ומסירים את המחבת מהאש.
מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, מחצית מהגבינה הצהובה (שומרים מחצית מהכמות להקרמה), הביצים, הקמח התופח ועשבי התיבול. מערבבים פנימה את הבצל והפטריות המטוגנים, ללא הנוזלים שהצטברו במחבת. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
משמנים את התבנית במעט שמן זית, מפזרים את פירורי הלחם ומנערים קלות מצד לצד, לכיסוי אחיד של תחתית ודפנות התבנית. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את פתיתי הגבינה ששמרנו ואת שארית פירורי הלחם. אופים במרכז התנור למשך כ-35 דקות, עד שהמאפה זהוב מלמעלה ויציב.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן