fbpx

כתר מרנג במלית מוס שוקולד

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

כתר מרנג במלית מוס שוקולד

מאת רות סירקיס, מתוך הספר החדש “ארוחות פסח” בהוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים

 

כתר מרנג במלית מוס שוקולד
צילום – דן לב

רות סירקיס

עוגה חגיגית מאוד המתאימה לפסח. היא עשויה קצף חלבונים וממולאה במוס שוקולד קליל וטעים. אפשר להכין אותה מראש ולהקפיא. ממלאים את מרכז הכתר הלבן במוס שוקולד כהה ומקשטים בתלתלי שוקולד ובאגוזי לוז חצויים. אפשר לתבל את המוס בקפה או להעניק לו טעמים נוספים, אם משתמשים בשוקולד בטעמים מגוונים.

 

 

מצרכים

10 עד 12 מנות

3 חלבונים של ביצים גדולות
שמינית כפית מלח שולחן
1 כוס סוכר דק
1 כפית מיץ לימון מסונן

מוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר איכותי
250 מ”ל שמנת להקצפה 38%, רגילה או צמחית
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות ליקר תפוזים

קישוט
50 גרם שוקולד
50 גרם אגוזי לוז קלויים, חצויים

 

הוראות הכנה

מכינים את המרנג:
מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מקציפים עד שהקצף יציב מאוד ונוצץ, בין 6 ל-8 דקות. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב גדולה.

להכנת הכתר העגול משתמשים בתחתית מתכת של תבנית קפיץ עגולה בקוטר 22 ס”מ. שמים עליה נייר אפייה ומציירים עליו עיגול, בעזרת תחתית המתכת. שמים את התחתית עם נייר האפייה שעליה על תבנית אפייה נוספת, גדולה יותר ושטוחה.

כדי ליצור את הבסיס מורחים, או מזלפים, על כל העיגול המסומן שכבת מרנג (קצף) בעובי כסנטימטר וחצי. מזלפים סביב השוליים “גדר” חיצונית של פרחי מרנג. מזלפים עליה קומה שנייה של פרחי מרנג ועליה קומה שלישית, כמו בצילום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד (110 מעלות צלסיוס). אופים שעה מבלי לפתוח את דלת התנור. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש לפחות עוד שעתיים. אפשר גם לאפות בערב ולייבש במשך כל הלילה. שיטה זו יוצרת כתר מרנג לבן.

כשהכתר קר לגמרי מוציאים אותו בזהירות, בעזרת תחתית המתכת העגולה, ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.

מכינים את המוס:
ממיסים את השוקולד ומצננים מעט. מכינים קצפת מהשמנת ואבקת הסוכר, מקפלים לתוכה את השוקולד המומס ומוסיפים את הליקר. ממלאים את הכתר במוס השוקולד ומקשטים בתלתלי שוקולד ובאגוזי לוז חצויים.

טיפ:
מכינים את תלתלי השוקולד על ידי “קילוף” חצי חבילת שוקולד בעזרת קולפן ירקות שמחממים את הלהב שלו.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן