fbpx
תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

חמין פליאו

חמין פליאו
הריח הנפלא שממלא את הבית בשבת בבוקר, בזמן שמתבשל לו חמין טעים במשך כל הלילה הוא פשוט נפלא. הבעיות מתחילות, בדרך כלל, אחרי שאוכלים את החמין וליתר דיוק את הקטניות והדגנים שבתוכו. חבל להכביר מילים על תחושות הכובד והנפיחות שמלוות אותנו עוד שעות רבות אחר כך.
האם זאת גזרת גורל? האם כל תבשילי החורף חייבים להציק לנו שעות אחרי שאכלנו אותם?
אני חושבת שלא. (בכלל, אני מאמינה שאם משהו “מציק” כדאי לשאול את עצמנו “למה” ולחפש תשובה טובה יותר מאשר “ככה זה”).בתזונת הפליאו, מעדיפים שלא לאכול דגנים וקטניות בדיוק בגלל שהם “מציקים”. לכן, אני מציעה להכין השבת “חמין” נטול קטניות ונטול דגנים (תכל’ס, אני לא ממש בטוחה אם עדיין אפשר לקורא לו חמין…).
חמין פליאו 2
מדובר בתבשיל קדירה עשיר שכולל בשר, שומן, עצמות עסיסיות, הרבה ירקות ועשבי תיבול. לאחר ההכנה הראשונה על הכיריים, הקדירה מתבשלת בתנור בחום נמוך. זמן הבישול המינימלי הוא כשלוש שעות אבל בישול איטי במשך לילה שלם יניב תבשיל מפנק במיוחד. חשוב לבחור נתחי בשר שיש בהם שומן, מה שמבטיח בשר רך וטעים וארוחה מאוד נעימה (כיוון שאין בסיר דגנים או קטניות, כולי תקווה שנמשיך לחייך גם במוצאי שבת…).

מצרכים

להכנת 8-10 מנות
1/4 כוס שמן זית
2 קילו בשר בקר – צוואר או כתף  או “אסדו” (לבקש מהקצב לחתוך את הבשר לקוביות ולתת לכם גם את כל השומן והעצמות)
1 קילו עצמות בקר עם מח עצם
4 בצלים, חתוכים לקוביות
4 שיני שום כתושות
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לחצאים
4 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים
4 עלי סילקה (מנגולד), שטופים וחותכים לרצועות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 כפית עלי ריחן מיובשים
1/2 כפית קורנית יבשה
1/2 כפית אורגנו
מלח, פלפל שחור
2 כוסות מים (או יין אדום)
4 ענפי רוזמרין טרי

הוראות הכנה

  1. בוחרים סיר או קדירה שמתאימה לבישול ראשון על הכיריים ואח”כ לאפייה בתנור.
  2. מחממים את השמן בקדירה ומשחימים בו את קוביות הבשר והעצמות, היטב מכל הצדדים.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומערבבים מדי פעם, כדי שלא יישרפו החלקים שבתחתית.
  4. מוסיפים לסיר את כל יתר החומרים פרט לנוזלים. מערבבים ובוחשים את קוביות הבשר והירק.
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לקדירה כמחצית מכמות המים (או יין) ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.
  6. מכסים ומביאים את תכולת הסיר לרתיחה עדינה. טועמים מעט מהרוטב שנוצר, ומתקנים את התיבול פי הטעם. אם צריך, מוסיפים עוד נוזלים.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות צ’, ומעבירים אליו את הקדירה. אם יש צורך מכסים ברדיד אלומיניום את ידיות האחיזה שאינן עמידות בחום.
  8. אופים במרכז התנור לפחות שלוש שעות.
  9. אם משאירים את החמין ללילה שלם בתנור – חשוב לוודא שיש בסיר מספיק נוזלים כדי שלא יתייבש או יישרף.
  10. מגישים חם. 

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן