fbpx

חזה עוף ותפוחי אדמה ברוטב ויניגרט ורוזמרין

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

חזה עוף ותפוחי אדמה ברוטב ויניגרט ורוזמרין

חזה עוף ברוטב ויניגרט

קבלו ארוחת חלומות, שלוקחת דקות בודדות להכין ומתחילה ברוטב ויניגרט איכותי. יוצקים אותו על חזה העוף, על תפוחי האדמה ובשארית מתבלים את הסלט. כל כך פשוט – כל כך טעים. חזה העוף, שנאפה בתנור נשאר עסיסי ורך, בזכות הרוטב ואפשר להגיש אותו חם וגם קר, בסלט או כריך .

תפוחי האדמה מקבלים חיתוך מניפה יפה (ראו הסבר מצולם שלב אחרי שלב), ונאפים יחד עם חזה העוף (או בתבנית נפרדת) עד שהם זהובים וטעימים.

מצרכים

להכנת  4-6 מנות:

2 חזות עוף שלמים (כ-750 גרם)

1 קילו תפוחי אדמה קטנטנים

1 כוס שמן זית כתית

חצי כוס מיץ לימון טרי

1 כפית מלח,

חצי כפית פלפל שחור

2 ראשי שום (לא חובה)

8 ענפי רוזמרין טרי

להגשה:

עלי חסה ובייבי נקיים

 

הוראות הכנה

מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ’). שוטפים את חזות העוף ומסלקים שאריות של סחוס או עצמות. חוצים כל חזה לשניים לקבלת ארבעה נתחים יפים. מניחים בצפיפות בתבנית אפייה עם שוליים מוגבהים.

 

שוטפים ומנגבים את תפוחי האדמה. אין צורך לקלף אותם. אפשר להשאיר את תפוחי האדמה שלמים או לפרוס אותם בצורת מניפה יפה – ראו הסבר מצולם בהמשך. שמים את תפוחי האדמה בתבנית נפרדת, או יחד עם חזה העוף (אם מכינים את המנה מראש ומתכננים להגיש אותה לאחר קירור עדיף לאפות בשתי תבניות נפרדות).

מערבבים יחד את השמן עם מיץ הלימון. מוסיפים מלח ופלפל שחור – לפי הטעם ומקבלים רוטב ויניגרט בסיסי. אפשר להכין את הרוטב בשייקר גדול או בכלי מדידה.

יוצקים את רוב הרוטב על חלקי העוף ועל תפוחי האדמה.הופכים את העוף ואת תפוחי האדמה פעם-פעמיים לאבטחת ציפוי אחיד של העוף ברוטב. שומרים את השאר במקרר כרוטב לסלט.

מניחים מסביב לעוף ולתפוחי האדמה את ראשי השום ואת ענפי הרוזמרין מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והעוף מוכנים.

מגישים חם עם תפוחי האדמה הננסיים ומצרפים סלט עשוי מעלי חסה נקיים ומתובל ברוטב הוויניגרט שנשאר.

גיוון:

אפשר להגיש את חזה העוף קר, פריסה דקה, בתוך כריך עם חרדל וחמוצים או מעל סלט קיסר. במקרה שמכינים את חזה העוף לצורך שימוש מאוחר יותר, עדיף שלא לאפות אותו יחד עם תפוחי האדמה, אלא לחוד. ולשמור מיד בקירור עד לשימוש.

 

הסבר להכנת מניפות תפוחי אדמה

מניחים על קרש החיתוך שני מקלות אכילה סיניים (צ’ופ-סטיקס)

מעמידים את תפוח האדמה, על קרש החיתוך, בין שני המקלות, אשר ימנעו מהסכין לחתוך עד הסוף.

בעזרת סכין חדה, פורסים את תפוחי האדמה בפרוסות שוות, כך שהסכין נעצרת בגובה מקלות האכילה.

באותו האופן פורסים את כל תפוחי האדמה, מפסקים בעדינות את הפרוסות ומזליפים מעל את הרוטב לפני האפייה.

חיתוף תפוא

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן