fbpx

דג אפוי ביין, צימוקים וצנוברים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

דג אפוי ביין, צימוקים וצנוברים

דג אפוי ביין, צימוקים וצנוברים

ראיתם את הסרט? קלטתם את הפשלה גדולה שלי?

השמן במחבת החשמלית היה מאוד חם והשפריץ עלי בזמן ההכנה: התחלתי להזיע והחולצה שלי חטפה כתמים שלא ירדו יותר בכביסה. “ההצגה חייבת להמשיך” אמרתי לעצמי (“מה גם שאין חומרים לעשות טייק שני… ” ענית לעצמי) וכך סיימתי את המתכון בגבורה.

 

 

קבלו מתכון קייצי מדליק וקל להכנה: את כל המרכיבים אני קודם מטגנת קלות ואח”כ מסדרת שכבות-שכבות בתבנית אפייה ואז לתנור. “דג מיורקה” דג עם צימוקים ויין – מתאים מאוד להכנה מראש ולהגשה כשהוא קר. מומלץ להכין ליד סלט ירוק קטן ובקבוק יין לבן גדול. ספרו איך יצא לכם ושתפו בצילומים!
בכל מקרה, עד שהדג נאפה בתנור החלפתי חולצה וגם סידרו לי קצת את האיפור… השבוע, אני מציעה לכם להכין את המנה בארוחת ערב או צהריים קלה, טעימה וקייצית.

 

 

(כן.. נו… דג אפוי עם ירקות, צנוברים, צימוקים ויין. כן .כן… דג עם צימוקים.)

ספרו איך יצא לכם ושתפו בצילומים!

מצרכים

8-6 מנות

1 ק”ג פילה דג לבן נקי (הליבוט, לוקוס, נסיכת הנילוס)
1 לימון
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן רגיל (קנולה או תירס)
5 תפוחי אדמה, פרוסים דק
5 שיני שום, כתושות
5 בצלים ירוקים, פרוסים
3 עגבניות, חתוכות לקוביות
500 גרם עלי תרד טרי או מנגולד (סלקה)
3 כפות שמן זית
50 גרם צימוקים
100 גרם צנוברים
חצי כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
רבע כפית כורכום
1.5 כוסות יין לבן יבש

הוראות הכנה

מחממים מראש את התנור לחום גבוה (200 מעלות צ’). שוטפים ומייבשים היטב את הדג. מזליפים עליו את כל המיץ מהלימון ושומרים בקירור עד לשימוש.

מחממים את השמנים במחבת ומטגנים בהם את תפוחי האדמה משני הצדדים עד שיזהיבו. מניחים את תפוחי האדמה בתחתית תבנית אפייה מלבנית או אובלית.

באותו השמן מטגנים את הדג טיגון קצר ומניחים על תפוחי האדמה. בשארית השמן מטגנים את השום, הבצל והעגבניות ומפזרים מעל הדג.

שוטפים היטב את עלי התרד ו”מטגנים” במחבת, רק עד שהעלים יתרככו מעט. מסדרים אותם מעל העגבניות.

לבסוף, מוסיפים למחבת עוד כשלוש כפות שמן ומטגנים בו את הצימוקים והצנוברים. מפזרים מעל העלים.

זורים על הכל את הפטרוזיליה, הכורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצקים מעל את היין.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-45 דקות, עד שהדג מוכן. מגישים חם, פושר או קר.

הערה:
אם מכינים מראש ניתן להגיש קר, או לחמם בתוך התבנית, מכוסה, בחום בינוני במשך כ-15 דקות.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן