fbpx
תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

אורז צהוב

yellow rice 3

 

 

 

אחד הדברים הכי טעימים בעולם זה אורז חם וטרי. אורז הוא בסיס טוב להרבה ארוחות חמות ולמרות שמכינים אורז בכל העולם – לעתים נדירות תמצאו הסכמה בין שני בשנלים כיצד “נכון” להכין אורז.

בתזונת הפליאו, יש העדפה לאכול כמה שפחות פחמימות, עם זאת, אפשר ליהנות מדי פעם ממנה קטנה של אורז, שמבושל ללא ללא אבקת מרק ועם שומן טוב.

שני כללי האצבע שלי הם: “מים פי שניים מאורז” ו-“מנוחה פי שניים מהבישול מכוסה”.
שלב “המנוחה”  – הוא השלב בו האורז מתבשל בחום של עצמו – ללא חימום. אצלנו בבית, זהו השלב שבו הסיר שלי מכוסה במגבת המטבח, שגם שומרת על החום ובעיקר מזכירה לכולם שאסור לפתוח את הסיר ולהציץ פנימה.

השלב הזה יכול היות ארוך יותר מרבע השעה שאני מקדישה לו, אבל עדיף שלא פחות מכך.

אז הנה המתכון שלי

מצרכים

2 כוסות אורז (עדיף יסמין או בסמטי)
2 כפות שמן זית (או 50 גרם חמאה)
4 כוסות מים רותחים
1-2 כפיות מלח מלח בישול
1/2 כפית כורכום
2 “חוטים” של זעפרן (לא חובה)

הוראות הכנה

1. בסיר עם תחתית עבה ומכסה שנסגר היטב מחממים יחד את האורז עם השמן. בוחשים בעדינות, כדי שרוב האורז ישנה את צבעו ללבן מבריק.
2. יוצקים על האורז את כל המים הרותחים  – נזהרים מפני הנתזים – ומערבבים טוב כדי שלא יישארו גושי אורז דבוקים.
3. מוסיפים את המלח (לפי הטעם), הכורכום ו”חוטי” הזעפרן. בוחשים עוד פעם אחת.
כשהמים על פני האורז מבעבעים במרץ מקטינים את החום ומכסים את הסיר.
4. מבשלים, מכוסה, כ-7 דקות. אח”כ מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת מטבח (לא פותחים את המכסה) ומניחים לאורז להמשיך “להתבשל במנוחה” עוד כ-14 דקות.
5. פותחים בזהירות את המכסה (לפעמים משתחררים הרבה אדים) – ומגישים חם.
6. תוספת טעימה עם האורז היא תבשיל – ראגו  בשר עם עדשים מונבטות
הערה:
אפשר לשמור את האורז במקרר לאחר הבישול ולהגיש אותו אח”כ מחמום או קר. במקרה כזה, חשוב לאוורר את האורז עם מזלג בעדינות כדי שלא ייווצרו גושים גדולים.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן