fbpx

חרוסת תפוחים ושקדים

החרוסת המסורתית של יהדות חברון

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

חרוסת תפוחים ושקדים

חרוסת תפוחים ושקדים

רוב מתכוני החרוסת כוללים מחית תמרים, סילאן או בננות כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט.

 

אבל יש גם מתכונים אחרים: לפניכם החרוסת המסורתית של יהדות חברון והיא חמצמצה וטעימה מאוד.

הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי כמו חרוסת.

 

צילום: נמרוד סנדרס

מצרכים

להכנת 4 מנות:

2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים

מיץ מחצי לימון

300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס

חצי כוס יין לבן מתוק – יין קינוח או תירוש בהיר

1 כף סוכר (או דבש או סילאן – לפי הטעם)

חצי כפית קינמון

הוראות הכנה

1. מגררים את תפוחי העץ עם קליפתם במעבד מזון או בפומפייה גסה.

 

2. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

 

3. מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים כהו מעט.

 

אגב, אפשר גם להכין את המנה עם יין אדום ולהוסיף עוד קינמון כדי לקבל טעם “מסורתי” יותר.

 

גיוון:

אפשר להגדיל את הכמויות ולהגיש כסלט מפתיע בתחילת הארוחה.

בתאבון!

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן