תבשיל בשר ויין אדום
תבשיל קדירה ביחס 1:1 של בשר וירקות
בשר ויין אדום
מזג האוויר החורפי שולח אותנו להתנחם ולהתחמם עם תבשילי קדירה של בשר, ירקות ויין.
כלל האצבע שאני מקפידה עליו, שמבטיח לי תמיד תבשיל מוצלח הוא שמשקל הבשר יהיה שווה למשקל הירקות בתבשיל. ככשומרים על העיקרון הזה, אפשר (ומומלץ) לגוון עם הירקות לפי מה שיש בבית, מה שיש בשפע בעונה או מה שבמיוחד טעים לי.
אני מעדיפה להכין תבשילים ללא קטניות ולהשתמש בירקות שהם דלי פחמימות, יחסית.
אני בטוחה שאתם תיהנו מהמתכון הזה ותגוונו אותו לטעמכם.
מצרכים
1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס
2.5 קילו בשר חתוך לקוביות (כולל העצמות והשומן) – נתחים מועדפים הם: צוואר, חזה או צלעות בקר
1 קילו בצל, כרישה ושום – קצוצים גס
1.5 קילו ירקות שורש מגוונים (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר ובטטה)
2 כפות “ראס אל חנות”
מלח, פלפל שחור
1 בקבוק יין אדום יבש
הוראות הכנה
2. מוסיפים את הבשר. מטגנים בבחישה עד שכל הבשר משנה את צבעו.
3. מוסיפים לסיר את ירקות השורש ומערבבים.
4. מוסיפים בקבוק יין אדום שלם
5. מוסיפים את התבלינים: שתי כפות ראס אל חנות, מלח פלפל מתקנים את התיבול לפי הטעם.
מוסיפים עוד מים אם התבשיל נראה לכם יבש. מביאים לרתיחה קלה ומקטינים את האש.
6. מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום (המכסה שלי נשבר ואני אוהבת את הסיר – אז לכן אלומיניום).
7. אופים במרכז התנור על חום בינוים 170 מעלות לפחות 3 שעות.
8. מגישים חם.
בתאבון!
הטבות מיוחדות
קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה
קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.
לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן
חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול
החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים.
האורחים עליכם - התוכן עלי
השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן
הזמנת מרק עצמות
צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים
הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.
איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר
למידע נוסף והזמנות לחצו כאן