fbpx

עגבניות ממולאות באורז‎

תוספת נהדרת לכל ארוחה

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

עגבניות ממולאות באורז‎

עגבניות ממולאות באורז‎

עגבניות ממולאות באורז זאת מנה נהדרת – היא צמחונית ולכן מתאימה להיות תוספת בארוחות בשריות או חלביות.

מלאכת ה”מילוי” של העגבניות קלה מאוד ולא דורש ניסיון או מיומנות קודמת.


אפשר להגיש את העגבניות חמות וטריות אך גם למחרת, לאחר קירור במקרר וחימום מחדש במיקרו – הן נפלאות.

מצרכים

החומרים להכנת 10-12 עגבניות ממולאות:
12 עגבניות חממה (לא שרי) בשלות, בגודל אחיד
1 שקית – 400 גרם עלי תרד טריים, נקיים
2 בצלים, חתוכים דק
1 כוס אורז בסמטי
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית עשבי תיבול איטלקיים יבשים
1 כף עלי תבלינים איטלקיים טריים לפי הטעם (קורנית, ריחן, רוזמרין, מיורן וכ’)
1/4 כוס שמן זית
750 מ”ל מיץ עגבניות (ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר)

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צ’) ובוחרים תבנית אפייה מרובעת עם דפנות מוגבהות ובודקים שהעגבניות יוכלו “לשבת” בה בצפיפות אחת ליד השנייה.

2. בעזרת סכין חדה מסירים את החלק העליון של כל עגבניה. כדאי להסיר “פרוסה” עבה ושווה אשר תשמש אותנו כ”מכסה”. בעזרת סכין קטנה וחדה מרוקנים לקערה את תכולת העגבניה- מיץ, זרעים ו”בשר”. נשארים עם “גביע” עגבניה מרוקן. שמים את העגבניה בתבנית ומניחים מעל את ה”מכסה” שלה. באותו האופן מרוקנים את כל יתר העגבניות.

3. מוציאים מהקערה את חתיכות העגבניה הגדולות וקוצצים אותם דק. מחזירים לקערה. מוסיפים לקערה את עלי התרד – קצוצים דק, את הבצל קצוץ דק ואת האורז. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור ותבלינים איטלקיים.

4. בעזרת כף, ממלאים כל עגבניה בתערובות שהכנו ומניחים מעל את ה”מכסה” שלה (אם רוצים אפשר לנעוץ קיסם שיניים בכל עגבנייה כדי לוודא שלא “יתפרק” לנו המבנה).

5. את שאריות המלית מפזרים מסביב לעגבניות ומעליהן באופן שווה.

6. יוצקים לתבנית את שמן הזית ואת מיץ העגבניות. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים כדי לכסות את העגבניות בנוזלים. מפזרים מעל עוד קצת מלח ופלפל שחור.

7. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כחצי שעה. מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום ובודקים אם האורז כבר מוכן לטעמכם. אם צריך, ממשיכים לאפות עוד 15 דקות ובודקים שוב. חשוב שלא להגיע לכדי חריכה או שריפה.

8. בגמר הבישול מגישים מנות אישיות של העגבניות עם הרוטב שהצטבר בתחתית הכלי.

9. את השאריות יש לשמור בקירור ולהגיש לאחר חימום קל.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן