סלט פליאו ירוקים (חורפי)
זריקת אנרגיה של ויטמינים, מינראלים ונוגדי חמצון

מנטורית לתזונה מבריאה
סלט פליאו ירוקים (חורפי)

דווקא בחורף, כשאנחנו הכי זקוקים לזריקת המרץ, שנותנים עלים ירוקים טריים, רבים מאיתנו מעדיפים תבשילים ומאפים “מנחמים”. אין לי בעיה שנאכל בחורף אוכל “מנחם” (שבינינו, זה סוג של מכבסת מילים לאוכל שעושה לנו נפיחות קלה בבטן ושולח אותנו להתכרבל בשמחה בשמיכה…). אבל, ליד ה”נחמה” חשוב להקפיד על מנה שתיתן לנו גם זריקת אנרגיה של ויטמינים, מינראלים ונוגדי חמצון לעבור את החורף בקלות.
הסלט שלפניכם, הוא הפתרון המושלם: שפע עלים ירוקים; עגבניות שרי ופלפלים צבעוניים עם תוספת משביעה של אבוקדו בשל – שעכשיו בשיא עונתו ומחירו שפוי.
הרוטב מבוסס על מיץ ליים עם חמיצות מעודנת והרבה שמן זית.
אפשר להכין את רוב המרכיבים מראש, אבל חשוב לאחד הכל יחד רק סמוך להגשה כדי שהכול יהיה טרי ונחמד.
מצרכים
החומרים להכנת סלט 4-6 מנות:
חצי שקית עלי בייבי שטופים ויבשים
חצי צרור פטרוזיליה, שטופה, יבשה
חצי צרור כוסברה, שטופה, יבשה
1/2 כוס עלי נענע או ריחן, קצוצים גס
4 בצלים ירוקים, שטופים וקצוצים דק
4 עגבניות שרי אדומות, חתוכות לרבעים
4 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לרבעים
2 פלפלונים מתוקים בצבע צהוב, פרוסים בינוני
2 פלפלונים מתוקים בצבע אדום, פרוסים בינוני
1 אבוקדו בשל – מקולף וחתוך לחתיכות בגודל בינוני
לרוטב:
מיץ משני ליים או לימון אחד עסיסי
1/3 כוס שמן זית
מלח גס, לפי הטעם
קורט פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה
1. שוטפים, מייבשים היטב וקוצצים גס את כל העלים הירוקים שמשתתפים בסלט. שמים בקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את העגבניות והפלפלים הצבעוניים החתוכים.
3. מכיני מראש את הרוטב לסלט – מערבבים יחד את כל החומרים בצנצנת או בקערה קטנה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
עד שלב זה אפשר להכין מבעוד מועד ולשמור, מכוסה במקרר.
4. רק סמוך לפני ההגשה – מוסיפים לקערה את חתיכות האבוקדו ומיד יוצקים מעל את הרוטב. מערבבים יחד בעדינות. טועכמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
5. מגישים מיד.