תפוחים בחמאת תבלינים‎

תפוחים בחמאת תבלינים‎

קינוח מחמם ומנחם לחורף קר

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

תפוחים בחמאת תבלינים‎

תפוחים בחמאת תבלינים‎
אני שוב ושוב נמשכת לשילוב של תפוחים עם תבלינים "מחממים" כמו קינמון, ציפורן, הל ואגוז מוסקט. הפעם, אני מציעה להכין קינוח טעים, מחמם ומנחם (כן.. כן.. כשיש נזלת וצרודים המנה הזאת תצליח גם לנחם אתכם.)
שימו לב – הפעם לא הכנתי את המנה עם התפוחים הירוקים הקלאסיים לאפייה גרני סמיט או גרנד אלכסנדר אלא דווקא עם הזן המתוק וזהוב יותר  – פינק ליידי.
 
בהגשה השניה לאחר קירור – כדאי לחמם במיקרוגל כדי ליהנות שוב מהמנה במיטבה.

סרטון הכנה

נגן וידאו

מצרכים

4-6 תפוחים "פינק ליידי"
50 גרם חמאה ללא מלח
מיץ סחוט מתפוז אחד (בערך כוס)
2-4 כפיות דבש (או סילאן או מייפל אמיתי)
2 כפיות קינמון
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית ציפורן טחונה
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט
150 גרם שקדים ופקאנים טחונים גס

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני 180 מעלות צ'.
 
2. חוצים את תפוחי העץ  לרוחבם (חיתוך אופקי בקו האמצע). מניחים את החצאים עם החלק החתוך כלפי מעלה בצורה צפופה בתבנית אפייה מזכוכית עם דפנות מוגבהים.  
 
3. ממיסים מעל להבה קטנה או במיקרוגל את החמאה ומוסיפים לה את מיץ התפוזים וכל התבלינים. כדאי לטעום ולתקן לפי הטעם. 
 
4. יוצקים בשכבה עבה ושווה על כל התפוחים. מפזרים מעל את האגוזים והשקדים הקצוצים.
 
5. אופים, לא מכוסה, במרכז התנור במשך 20-30 דקות, עד שהתפוחים רכים מספיק, לפי הטעם. 
 
6. מגישים חם כמנה אישית, אפשר להוסיף מעל קצפת או גלידת וניל.
 
* הערה – אפשר להכין מנה זאת גם עם לקט התבלינים שנקרא "חוויג' לקפה" שיש בו הרכב דומה של תבלינים.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים