fbpx

קרמבל תפוחים ללא בצק

קינוח חגיגי דל פחמימות

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

קרמבל תפוחים ללא בצק

קרמבל תפוחים ללא בצק

בראש השנה כולנו רוצים להתחדש ולהגיש אוכל טעים ומפתיע. אני אגיש לאורחים שלי קרמבל תפוחים ללא בצק – שילוב של תפוחים מבושלים בחמאה, תבלינים, יין ומעט מאוד דבש עם שכבת “קרמבל” עליונה ללא בצק, ושכולה אגוזים ושקדים.

חשוב: המנה אינה נטולת פחמימות אך היא מתאימה למי שמבקש לאכול “משהו” דל פחמימה יחסית לעוגות ולקינוחים הרגילים של החג.

יש משהו “מרושל” ומקסים בהגשה של הקינוח הזה בגלל שאי אפשר להוציא מהתבנית מרובעים או “פרוסות” מסודרות. מומלץ להגיש חמים עם תוספת קטנה של קצפת או גלידת וניל.

שנה טובה!!

מצרכים

4 תפוחי עץ אדומים – חתוכים לקוביות קטנות עם הקליפה
75 גרם חמאה
4-5 כפות סוכר חום או דבש או סילאן או מייפל (לפי הטעם)
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ציפורן (לפי הטעם)
100 גרם חמוציות
50 גרם פיסטוקים – קצוצים גס
1/2 כוס יין מתוק לבן
קליפה מגוררת מליים קטן או מחצי לימון

לשכבה העליונה – “קרמבל”
200 גרם אגוזי מלך
150 גרם שקדים
50 גרם פיסטוקים
2 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
1 כף סוכר (לא חובה)
1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני 170-150 מעלות.
 
2. במחבת גדול עם שוליים מעט מוגבהים מבשלים את התפוחים עם החמאה, הסוכר (או הדבש וכו’), התבלינים והיין עד שקוביות התפוחים מתרככות ויש מסביב רוטב דביק וטעים. מוסיפים את הפיסטורים והחמוצים ממש לקראת הסוף. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. נזהרים שלא יישרף או יתייבש.

3. מעבירים את התפוחים עם כל הרוטב במחבת לתבנית אפייה מרובעת 24X24 או 22X22 ס”מ. משטחים בעדינות.

4. מכינים את השכבה העליונה: קוצצים את כל סוגי האגוזים – קיצוץ גס. מעבירים לקערה גדולה.

5. טורפים את הביצים בקערה גדולה אחרת ומוסיפים את השמנת ומעט סוכר (אם צריך). מעבירים את הבלילה לקערת האגוזים ומערבבים הכל יחד.

6. מורחים את התערובת מעל התפוחים.

7. שמים את התבנית בתנור שחומם מראש. אופים במרכז התנור, ללא כיסוי כ-20 דקות. בודקים אם החלק העליון זהוב ויבש, אם צריך אופים עוד 10-15 דקות. יש להימנע מיבוש יתר ושריפה.

8. מגישים את הקרמבל חמים, עם תוספת של קצפת או גלידה. אם מקררים את התבנית – כדאי לחמם את המנה במיקרו לפני ההגשה.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן