עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטן

עוגה טעימה ללא קמח!

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטן

אני כבר מתנצלת. 

בדרך כלל, הקדמות של מתכונים הן רצף של מחמאות עצמיות ושיווק שקוף (כמעט בוטה) של המתכון: כמה הוא טעים, קל, מהיר ואלגנטי להכנה.

הפעם אני נזהרת ולצד הביטחון שאני מציעה לכם מתכון מאוד טעים לעוגת דבש ללא גלוטן חשוב לי לחדד מה יש בה אך גם מה אין בה, כדי שתקבלו החלטה מושכלת ונבונה.

מאז שעברתי לאכול וללמד תזונה מבריאה – כמו בכל חג אני באמת מתלבטת. מצד אחד, יש לי קהל קוראים גדול, שמחפש תחליפים לקלאסיקות של החג ומעדיף את ה"רע במיעוטו" על פני נקודות הקיצון של "פריקת עול" או "התנזרות מוחלטת". מצד שני, במשך שנים אני החזקתי בדעה, שמי שנכנס לתזונה דלת פחמימות במטרה להבריא – עדיף לו שיימנע לחלוטין מדברי מאפה ולא יסמוך על תחליפים טעימים ועל כוח הרצון שלו כשהפיתוי יהיה על השולחן.

השנה, יש לי פינה קבועה בתוכנית הבוקר ברשת ערוץ 13 "פותחים יום" ודעת המערכת והמגישים היא שיש צורך וביקוש גדול למתכונים ללא גלוטן. אנחנו גם רואים עלייה מדהימה במספר הכניסות למתכונים באתר שלי אשר מציעים "לחמניות" ועוגות ללא גלוטן.

אז העוגה שלפניכם היא ללא קמח בכלל – ולכן מתאימה מאוד למי שרגיש לגלוטן או מקפיד על תזונה נטולת גלוטן; בנוסף, העוגה אינה מכילה מוצרי חלב והיא "פרווה" מבלי שיש בה מרגרינה או שמני זרעים (כמו שמן קנולה, תירס וסויה). במקום זאת, השתמשתי בשמן זית ובזכות העושר של התבלינים העזים, טעמו וניחוחו המיוחדים של שמן הזית כלל אינם מורגשים.

ומה עם הסוכר? מעבר לחצי כוס דבש אין עוד סוכר או קמח – אבל (!!) מי שמקפיד על תזונה דלת סוכר ופחמימות צריך לקחת בחשבון שלא מדובר במתכון נטול סוכרים וחשוב שייזהר מפני אכילת יתר.

זהו! אני חושבת שזאת ההקדמה הארוכה ביותר שכתבתי למתכון של עוגה ואני מקווה שמי שיכין אותה יהנה ממנה מאוד. 

חג שמח!!

מצרכים

החומרים להכנת עוגה מוארכת גדולה אחת או 24 מאפינס אישיות:

5 ביצים

½ כוס שמן זית

½ כוס דבש

¾ כוס קוקוס טחון יבש

¾ כוס שומשום לא קלוי

250 גרם גזר טרי מגורר (בערך כוס אחת)

250 גרם גזר רסק תפוחים ללא סוכר (בערך כוס אחת)

50 גרם אגוזי מלך (או פקאן או שקדים) קצוצים גס

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות קינמון טחון

½ כפית ציפורן טחונה

½ כפית אגוז מוסקט

½ כפית ג'ינג'ר יבש

מיץ מחצי לימון או ליים

1 שקית אבקת אפייה

4 כפות חומץ תפוחים

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוי גבוה 180-200 מעלות. משמנים קלות במעט שמן זית תבנתית מוארכת גדולה אחת או שתי תבניות מאורכות צרות או תבניות שקעים (סה"כ 24 מאפינס).

2. בקערה גדולה ומטרפה ידנית או במיקסר חשמלי טורפים יחד את כל החומרים. מתקבלת עיסה נוזלית לא חלקה בגלל האגוזים והגזר המגורר. את אבקת האפייה והחומץ מוספים ממש בסוף.

3. מעבירים את העיסה לתבנית / תבניות האפייה שנבחרו. ממלאים רק עד ¾ הגובה כי העוגה תופחת.

4. אופים במרכז התנור כ-20 דקות – אם מדובר בתבניות שקעים של מאפינס אישיות, ועד כשעה אם מדובר בתבנית מוארכת אחת בה נאפית עוגה גבוהה יחסית. יש להפעיל שיקול דעת של משך האפייה הנכון בהתאם לגודל וצורת התבנית הנבחרת.

5. אופים עד שהחלק העליון מזהיב יפה וקיסם שננעץ במרכז יוצא לח אך לא רטוב. מכבים את התנור ונותנים לעוגות להתייבש עוד כחצי שעה בתנור בזמן שהוא מאבד מחומו.

6. בגמר האפייה, כשהעוגה מתקררת מעט, כדאי להעביר אותה לרשת צינון כדי שגם החלק הפנימי יתייבש.

7. גיוון שאין בעוגה קמח היא מתקבלת לחה ומתפוררת מאוד. אם מתקבלת עוגה לחה מדי לטעמכם, אפשר לפרוס את העוגה לפרוסות שוות ולא דקות מדי ולאפות אותן שוב בתנור בחום בינוני 150 מעלות (לשיטה זאת קוראים באיטלקית "בי-שקוטי" כלומר אפייה פעמיים).

בתיאבון!

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים