חרוסת תפוחים ושקדים

החרוסת המסורתית של יהדות חברון

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

חרוסת תפוחים ושקדים

חרוסת תפוחים ושקדים

רוב מתכוני החרוסת כוללים מחית תמרים, סילאן או בננות כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט.

 

אבל יש גם מתכונים אחרים: לפניכם החרוסת המסורתית של יהדות חברון והיא חמצמצה וטעימה מאוד.

הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי כמו חרוסת.

 

צילום: נמרוד סנדרס

מצרכים

להכנת 4 מנות:

2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים

מיץ מחצי לימון

300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס

חצי כוס יין לבן מתוק – יין קינוח או תירוש בהיר

1 כף סוכר (או דבש או סילאן – לפי הטעם)

חצי כפית קינמון

הוראות הכנה

1. מגררים את תפוחי העץ עם קליפתם במעבד מזון או בפומפייה גסה.

 

2. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

 

3. מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים כהו מעט.

 

אגב, אפשר גם להכין את המנה עם יין אדום ולהוסיף עוד קינמון כדי לקבל טעם “מסורתי” יותר.

 

גיוון:

אפשר להגדיל את הכמויות ולהגיש כסלט מפתיע בתחילת הארוחה.

בתאבון!

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים